Sevgili Birol.Mesleğim gereği Karadenizereğli'de bulunurken ''Jago'' da denilen kırmızı kuyruklu papağan besledim ve 4 sene bizimle oldu .''Yakup'' adını verdiğimiz papağanımızla çok mutlu ve eylenceli günler geçirdik .Bu vesile ile çok uzun süre beraber yaşayacağınız bu çinsi almak isterseniz şu konulara özellikle önem vermelisiniz diye düşünüyorum.Evvela
alacağız papağanını yanına yaklaşırsanız kesinlikle hırlamamalı ve dikkatini size vermeli.daha sonra alacağınız hayvanın genç olmasına dikkat etmelisiniz ,bunu anlamak için almak istediğiniz papağanın yanına yaklaşıp gözlerine bakmanız yeterli olacaktır eğer gözlerini açık renkli olması gereken kısım koyu gri ise alacağınız hayvan gençtir ve çok kısa sürede ailenize intibak edecek ve sizi mutlu edecek konuşmalara ve hareketlere başlıyacaktır ama gözlerinin açık renlı kısmı sarı hatta açık sarı olması halinde alacağınız hayvan en azından orta yaşlıdır ve o zaman sizin verdiğiniz eğitimlere daha az uyum sağlar .****** almadan önce sağlığı ile ilgili bazı incelemeler yapmanız gerekir mesela kesinlike strese girmiş ve tüylerini koparmağa ,kaşımağa başlamış olanları tercih etmemelisiniz .Ben de İzmir Karşıyaka'da oturduğum için lüzüm hissetiğiniz zaman elimden geldiği kadar size bu konuda yardıma hazırım.
Eğer alırsanız papağanınızın size ve ailenize hayırlı olmasını dilerim.
|