Merhaba arkadaşlar bir kaç ay önce şans eseri rasladığım
www.agaclar.net sitesinin her gün giren bir müadimi oldum.
Bir çok konuyu soluksuz okudum amatör sera başlığıda bu okuduğum konulardan biri.
Yapabileceğim projeyide yine bu sayfada gördüm iskeleti görünce arkadaşlar hatırlayacaktır belkide.
Önce forumun eskilerine bir çok konuda danıştım hepsi sağolsun ilgilerini eksik etmediler.
Gerekli malzemeleri olabildiğince bulabildiğimce ekonomik bulmaya çalıştım.
Tam bir amatör ruhla işe koyuldum ve geçtiğimiz pazar günü iskeletini bitirdim ve fotograflayıp sizinle paylaşayım istedim.
Malzemelere Gelince.
1-Temel olarak kalaslar kullandım bunları daha önce çeşitli işlerde kullanılmış kalasları birbirine ekledim yaklaşık olarak 4X5 bir temel yaptım.(bunlar için bir harcama yapmadım)
2-Su tesisatında kullanılan borulardan aldım bunların bir adedi 4 m olanlardan 15 boy aldım. Bunları 6 tanesini ikişerli olarak birbirlerine ekledim.Kalan 3 boyuda birbirine ekledim.
6 boyolarak 8 metre uzunluğundakileri kemer yaptım resimlerde görüldüğü gibi, bunun için 1 er metrelik inşaat demirlerinin yaklaşık yarısını toprağa sakladım kalan yarısıda borulardan geçmiş oldu hatta su borularının bile bir kısmını toprağa sapladım.
3 boyu eklediğim borularıda üstten ve yandan birbirine bağladım hem dayanıklılığı artsın hemde iskelet dağılmasın diye.
3-İskeleti tamamladığımda gördüm ki iskeletin taşıma gücü fazla oladı bunun üzerine kemerleri bulduğum destek yapabileceğim tahtalarla sağlamlaştırdım.
Herşey bitmiştiki hava muhalefeti yüzünden sera naylonunu çekemedik.
Onuda kısmetse bu pazar çekeceğiz ve seramız bitmiş olacak.