View Single Post
Eski 03-12-2006, 18:59   #592
ufukeles
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-02-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ormanbotanigi
Sizden önce Ulukışla hakkında küçük bir araştırma yaptım. Edindiğim bilgiler şunlar; İklim tipik İç Anadolu bozkır iklimidir. Yazlar serin ve kurak, kışlar soğuk ve kar yağışlıdır. Yağış yoğunluğu ilkbahar mevsimine kayar. Bitki örtüsü step (bozkır) dır. 1.185.264,25 hektarlık genel ormanlık saha bulunmaktadır. Ortalama nemlilik oranı % 62,2, açık günler sayısı 128. Ortalama yağış miktarı 26,5 mm, karlı günler sayısı 57'dir. Hakim rüzgar; kış gününde keşişleme (Güneydoğu), yaz günlerinde batı rüzgarıdır. Çevre dağlarının ormansız oluşu nedeni ile karların erimesi ve bahar yağmurlarına bağlı olarak taşkın olayları yoğunlaşır.

Bu veriler doğrultusunda step iklimini bir numarılı ağacı olan karaçamı size önerebilirim. Soğuğa ve kuraklığa oldukça dayanıklı olması yetiştirilmesi için çok büyük bir çaba gerektirmemesi artıladır. Dikimde 2 yaşında karaçam fidanlarını kullanabilirsiniz.

Ön araştırma için teşekkürler.
İstek sahibi ormancı olduğumu bildiği için bizden yardım isteyen bir öğretmen arkadaşım. Ancak endüstrici olduğumuz için bu bilgilere sahip değiliz. Bu yardım bir otel projesinin çevre düzenlemesi için istendi. Sanırım karaçam orman teşkiline yönelik. Kuru iklim için peyzaj ağacı olarak hala birşeyler söylemem gerekiyor. Buna yönelik bir öneri var mı?

ufukeles Çevrimdışı   Başa Dön