View Single Post
Eski 14-01-2010, 00:18   #201
akinselcuk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sevgili akınselcuk,

Beni mutlu ettiniz ama şunu söylemeden geçemeyeceğim. Ben agaclar.net' le ilk tanıştığımda etkin ve insanlara bir şeyler vermeye çalışan paylaşımı sizden öğrenmiştim.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=9631&page=4

Üzerinden tam bir sene geçmiş ve paylaşımlarınız hala bana ışık tutuyor. Bir eğitim sevdalısı olarak öğrencilerinize uygulattığınız topraksız çilek ağaçlarını bu forumu takip edenler hep büyük bir şaşkınlık ve hayranlıkla izlediler.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11897

Forumda paylaşımın ne demek olduğunu anlamak için sizin konu başlıklarını takip etmek yeterlidir sanırım. Hiç bir şey saklamadan, gizlemeden. Tek amaç topluma bir şeyler verebilmek. Forumun sizin gibi yüreği paylaşıma açık bir kaç arkadaşa daha ihtiyacı var. Bunlardan biri olabilirsem kendimi mutlu hissedeceğim.

Saygılar...
Hocam teşekkür ederim. Yazımda Amerikanın yeniden keşfi cümlesinin bu forumda yazılmaması gereken bir şey olduğunun farkındayım. Fakat sonradan cümlemi düzeltmek istedim ama yoğunluktan ve yazıyı kolayca bulamadığımdan zamanında düzeltemedim. Bu cümle için kusura bakmayın.

Yeni bazı setler yaptık. Halende yapıyoruz. İki amacımız var. Biri piyasada kolayca bulacağımız malzemelerle basit ama modern topraksız tarım serası kurulabileceğini ispatlamak ikincisi bu işi küçük yerel bölgelerde yayabilmek.
Bu setleri iyi kötü resimliyorum ilk fırsatta topraksız başlığında yayınlarım. Yarın Bergama dan bir çok fide geliyor. Henüz bütün setlerimiz hazır olmasa da bu fideleri bu setlerde yetiştirmeyi umuyoruz.

Enzimlerin ya da kompostların kullanılacağı organik tarıma biraz soğuk duruyorum aslında. Zira ticari tarımda organik mecburen bir çok yerinden resmi olarak deliniyor. Çünkü yoğun organik tarımda azot haricinde bir çok elementin toprağa hızlıca kazandırılması kolay değil.

Saygılarımla....

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön