View Single Post
Eski 13-01-2010, 18:00   #699
Erdinc_ist
Yeni Üye
 
Erdinc_ist's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-12-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 15
Merhaba birçok forum kullanıcısının yılbaşı çiçeklerinin resimlerine baktım .Birçok kullanıcı yılbaşı çiçeklerini kendi çapından büyük saksılarda yetiştiyor bu çiçek açma problemlerinin başında gelir. Çok köklenirse ona göre bir saksı seçilebilir.

*Yılbaşı çiçeği serin ortam çiçeğidir o yüzden oda sıcaklığı ters etki yapar ona tomurcukları az olur çiçek açar kısa sürede kapatır.Çiçeğin sulaması yazın çiçekliyken bolbol sulayın çiçeklerini döktüğü vakit sulamayı azaltın ki su zarar vermesin çiçeğe.Tomurcukları olduğu vakit yerini değiştirmeyin genellikle bütün içmekanlar için geçerlidir bu adapte olamaz yerine bitki .Sulama yaparken besin vitamini de koyabilirsiniz suyun içine. Gübre takviyesini bu büyük alışveriş merkezlerinde satılır kaktüs gübresi var o gübreyi aralık- şubat arası 15 günde bir uygulayın. Toprağını zaten biliyorsunuzdur 6 ayda bir değişim yapabilirsiniz. Direk güneşten uzak tutun aydınlık ortam olabilir.
*İtalyan üreticilerin bir lafı var bitkileri yıkayın derler yani bundan kasıt mesela içmekan için yılbaşı çiçeği içn sürekli sabaha karşı akşam vakti yapraklarına su püskürtmek . Bunu bir bitkiyi insan gibi düşünün insanın nasıl vücudunun gözenekleri varsa bitkilerin de bunları açmak için daha zihinde bir vücut elde etmek için yapraklarına su püskürtmek demek onların gözeneklerini açmak demek bitki kendini toparlar sizde buna gözlerinizle şahit olursunuz. Bu dediğimi bütün bitkiler için özellikle içmekan bitkileri için deneyin . Belki söylenmiştir ama yine de hatırlatmakta yarar vardır .

İyi çalışmalar.

Erdinc_ist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön