View Single Post
Eski 13-01-2010, 11:45   #565
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
İstanbulda'ki Kompost çalışmalarım.

Arkadaşlar geliboluda bahçemdeki faaliyetler son bulupta, 22 ekim tarihi itibariyle istanbula döndüğümde, buradaki mutfak atıklarımı kompost yapma düşücemi her sene uygulmaktayım, bahçemden topladığım her türden yaprak kurularını, hatta komşulardan da talep ederek kompost çeşitliliğimi artırarak bahçemin bir köşesinde toprak üzerinde hobilerimi burdada sürdürmek ve atıkların bertarafını sağlamanın yanında çevreci düşüncemi hayata geçirmekten büyük keyf almaktayım.

Bu seneki kompost uygulamalarıma geçen senelerde göre farklı bir uygulama ile mutfak atıkları ve ağaç yapraklarını uygulamalarına ilaveten komşulardan çeşitli kümes hayvanlarının dışkılarınıda ilave ederek içerik yönünde daha zengin bir kompost uygulaması başlatmıştım; Sizlere bu farklı uygulamayı daha detaylı olması bakımından kümes hayvanlarından bahsetmekte yarar görmekteyim, tavuk, horoz, tavşan, keklik ve güvercin olarak sıralanabilir.

Karışıma aktivatör olarak EM A yı kullanmaktayım EM ayı önce bir miktar pekmez kullanarak aktif ederek sulandırıp, kompostuma sprey halinde uygulamış bulunuyorum, kompostuma devamlı oluşan atıkları havalandıma maksadıyla karıştıma sırasinda ilavelerle kompostumun hacminde de büyümeler olmakta, tabii bu arada yeni ilaveler kompostun olgunlaştırma sürecine etki ederek sürecin işlemesine engel teşkil etmiş görülsede bu uygulama benim nihayi işlemdeki kompost işlemimin solucan kompostuna bir etkisi olmamaktadır.

Kompostumun uygulanabilirliği farklı bir çalışma sergilediğinden ilgilenen arkadaşlarımı bu çalışmada beni destelemek maksadıyla takdir veya önerileriyle hatta eleştireliyle burada paylaşımlara davet ediyorum, sitemize hayırlı olması dileğimle sevgi ve saygılar sunarım, hepinize teşekkür ederim.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön