View Single Post
Eski 12-01-2010, 21:22   #130
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şimdi tam 5 kedim var Bir tanesi benim Süt oğlum, diğeri yukardaki resimde gördüğünüz Remzican. O günden beri yavrucağı eve aldık, eşimden yalvar yakar izin aldım, Süt de bir-iki tısladıysa da beklediğim şiddette tepki vermedi.

Ancak asıl sürpriz şu oldu ki benim dışarda rastladıkça beslediğim dişi bir Van kedisi vardı ve bir süredir hamileydi. Geçenlerde bizim yandaki binanın bodrumuna doğum yapmış. Apartman ahalisi de buncağızlardan rahatsız olup zavallı aileciği dışarı atmışlar. Havanın epey soğuk olduğu bir gün bizim binanın önünde anneleriyle beraber titrerken buldum, hemen gidip ballı süt karışımı yaptım ve besledim. Sonra ikisini yakaladım ve bodrumdaki bize ait odaya aldım. Diğer ikisini ve anneyi ne kadar çabaladımsa da ne yakalayabildim ne de bodruma alabildim. Sonradan baktım ki anne kedi park yerinde arabaların altına yavruları bırakmış o civardan da ayrılamıyor korkusundan. Birkaç gün evden getirdiğim yiyeceklerle onları parkta diğerlerini de bodrumda besledim. Ancak pazartesi olup arabalar parktan çıkmaya başlayınca onları da kaybettim. Annenin acı miyavlamaları kulağıma kadar geliyordu, bodrumdaki yavruları verip vermeme konusunda biraz tereddüt yaşadımsa da en sonunda bir yolunu bulup anneyi apartmana sokmayı başardım, bodrumdaki yavruları da araya çıkardım onların miyavlamalarını duyan anne kedi yanlarına koştu. Kavuşma anını bir görmeliydiniz! O gece anne ve yavruları bodruma hapsedip annenin oraya alışmasını sağladım, anne daha sonra dışarı çıktıysa da tekrar döndü. Hem de yavrucaklar için ziyafet olabilecek erzaklarla (Bir tavuk derisi parçası, sırtı etli kalmış yarım bir balık veya yarısı yenmiş tavuk dürüm). Tabii ben yavruları önceden doyurduğum için annelerinin getirdiklerine tenezzül etmiyorlardı ve yiyeceklerin üstünü kapatmaya çalışıyorlardı Nerden bilsinler yaramazlar, annecik o yiyecekleri bulmak için Allah bilir kaç çöplük gezdi? Ne kadar emek verdi?
Şimdilik bodrumdaki odada mutlu mesut yaşıyorlar anne bir buçuk haftadır dışarı çıkmıyor -çıkmak istemiyor, kapıyı açıyorum gitmiyor-. Ben de tavuktu, balıktı, süttü beslemeye çalışıyorum. Eskiden dışarda gördüğüm zaman yanına yaklaşmama izin vermeyen anneyle şimdilerde kanka olduk. Adı Zarife, dünya tatlısı şirin bir anne. Yavrularından biri dünyaca meşhur, Van'da dahi nadir bulunan bembeyaz, bir gözü sarı bir gözü mavi, tekgöz denilen Van kedisi: Aykız, diğeri kömür karası oğlum Cesur. Bir ara resimlerini de eklerim.

Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 24-01-2010 saat 18:00
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön