View Single Post
Eski 12-01-2010, 17:37   #105
doğalbahçe
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Işık Akçor Mesajı Göster
Geçen sene evimin yol kenarına 20 tane Leylandi diktim, 1 metre arayla. Yol kenarında 1 metreden az bir mesafe var ve sonra dik bir şekilde aşağı yamaç var ve kuzeye bakıyor. Aradan 5 tanesi sararıp öldü.

Sizlerin yardımı ile şimdi onların yerine yenisini dikmek için alacaklarımın saksıda yetişmiş olmalarına dikkat edeceğim. Bahçevan -biraz da kendine iş çıkarmak için sanırım, her zaman dikebileceğimizi söylüyor. Ben de Mart sonunu beklemek gerektiğini düşünüyorum. Uygun mevsim ile ilgili net bir bilgi forumda ve Leylandi genel bilgi sayfasında bulamadım. Saksıdan çıkınca her mevsim dikilir diyenler de var ama kış soğuk geçerse zarar görmezler mi?
Şimdiden teşekkürler.

Sn. Işık Akçor,

Leylandi servisinin dikim işlemlerini yaz aylarına denk getirdiğinizde ve birde sökme tarzında olan yeşil leylandi fideleri tutmama riski ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Toprağın ilkbahar ile canılılığına kavuşmadan dikmenizi öneririm, bu aylarda dikim için ideal olan aylardır,rahatlıkla dikimde bulunabilirsiniz. Yaz aylarında ise daha fazla ilgi göstermeniz, sulamasına dikkat ederek yazı çıkarmasını sağlamalısınız. Saksıda büyüme formunda olan fideler toprağa girdiğinde biraz stres yaşayabilir, ama dediğim üzere büyüme formuna ulaşmadan dikmeniz daha uygundur.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön