View Single Post
Eski 11-01-2010, 18:17   #35
efevebadem
Yeni Üye

efevebadem's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2009
Sevgili dostum, geçen yaz bir akrep terfından sokuldum. Akrebi öldürmedim. Sebebi basit, ben tırmıkla taşları çekerken hayvanı rahatsız ettim o kaçtı ben işime devam ettim o gitmiştir diye sonra parmagımdan vurdu. Kabahat kimde akreptemi bende mi.? Onun canını ben vermedim neden alabileyim ki.... Ben köpek egitimi konusunda uzman degilim. Ancaak veteriner arkadaşım çok. Bakınız ben emekli olmadan yıllarca önce köpeklerle çok daha fazla beraberdik özellikle nöbetlerde.. Eşim Bostancı sahilinde tüm köpekleri sever adeta onlarla güreşirdi. Bir gün 2 zincirle zapt edilen bir rothweiller köpeği seveceğim diye tutturdu. Sahibi hiç tavsiye etmem dedi. Eşim o koca rothla alt alta üst üste güreşti köpek eşimin yüzünü yalamaktan yorulmadı...Daha sonra eşim başka bir köpeği sevmek istedi fakat sahibi (saygıyla karsılarım) köpeğini sevdirmek istemedi. Bende şu kısacık insan hayatında bazı sevgilerden mahrum kalmamalı dedim ve bir arkadaşımın Alman Çoban köpeği yavrusunu aldım.(Ayıp olmasın diye mama paralarını verdim.) Babası Ralf secereli tam bir bodyguardmıs. Efeyi yani köpeğimizi 2 aylıkken aldık. Istanbulda apartmanda 6 ay baktık.Komşuların haberi bile yoktu.Havlamaz hala gereksiz. Bakınız efe temel itaat egitimi aldı. Sürekli insan içerisinde şu an Bodrumda yasıyoruz ama efe belli insanlara farklı tepkiler veriyor. Bu forumda daha bilgili arkadaslar var ukalalık yapmak istemem ama biz efeye dısarıdan verilen veya buldugu bir seyi yememesi konusunda egitim vermedik. Fakat efe egiticisinin odul biskuvilerini bile kabul etmedi. Biz verince yalamadan yutuyo ama... Trafik kipler amirligine gittik davet ettiler polis arkadasları hic bir polise havlamadı... askerlik subesine girdim bir suru asker var havlamadı... Trafik Jandarma ve trafik polisi cevirme yaptıgında onlara da havlamıyor... Ancaaaak bazı insanlara aşırı tepki veriyor.. Tarım Il Mudurlugunde degerli hocan Cetin beye anlattım durumu bakınız: bir aksam klinigin kapısı caldı ve bende actım diyor hocam, tinerciler ilac istemek icin iceriye girmeye çalısırken terrier cinsi köpegi önlerine katıp kaçırıyor hocam anlattı bunu... ve diyorki köpeklerin bir sablon olusur kafasında o sablona uymayan insan tedirgin eder onu... bu sablona ekleme olur ama eksilme olmaz diyor cetin hocam... bana göre her köpegin bir yapısı var ve bu yapı gerektigi yerlerde gerektigini yapmasını söylüyor onlara bırakınız kalbinde sevgi olmayan insanları can dostları yüzyıllardır dostu insanların onların rahatsız olması sizi rahatsız etmesin siz ve kopeginiz onları rahatsız etmedigi surece hicbir sorun yok...efe 40 kg yi geçti daha once arz ettigim gibi kuzu eti ihtiva eden mamalar allerji yapıyor bu yuzden mama işi hala havalarda ucuyor universite hocamız mamalar belli bir standarta gore imal ediliyor fazla sıkılma diyor. Kızım gıda egitimi yapıyor ve diyor ki.. baba sakın bilmediğin yerden et tavuk alma hele hayvan mamalarına neler katılıyo neler katılıyor diyor bir ornekle cenemi kapatayım tavuk yemlerine kesimi yapılan tavukların tuyleri ayakları kafası vs katılıyor diyor benim kız bu arada Aydında en iyi etin kgsi 18 lira hele sucuk katkısız ve o da 18 lira efe yaşıyor yaniiii

efevebadem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön