Konu: Mezeler
View Single Post
Eski 10-01-2010, 22:00   #80
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Rakılı peynir ezmesi

375 gr beyaz peynir
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağ
1 çorba kaşığı rakı



Beyaz peynir kalıbını 30 dk. üzerini örtecek kadar soğuk suda bekletin. Suyunu süzüp kurulayın.

Bir çatal yardımıyla ya da mutfak robotunda ufaladıktan sonra içine yavaş yavaş zeytinyağını ilave edin. Pütürsüz bir karışım elde ettiğinizde rakı ve taze çekilmiş karabiber ekleyin ve yeniden karıştırın.

İki saat dolapta bekletip üzerine bir parça zeytinyağı gezdirerek servis edin.

* üç malzemeli beş yıldızlı yemekler adlı kitaptan...

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön