malzeme maaliyeti
Değerli arkadaşlar özellikle bu işle uğraşan Akinselçuk bey Envor bey ve tabiat bey sitedeki güzel uğraşlarınızı ilgiyle takip ediyorum ben konuya şu açıdan bakmak istedim öncelikle,bu iş her ne kadar hobi amaçlıda olsa sonuçta bir maaliyeti var bunun onun içindirki örneğin kapalı ortamda akan su kültüründe marul yetiştirme düzeneğini ve sistemi kurmak için ben bir hesaplama yaptım 1000 adet marul için en azından birmilyar maaliyet gerekiyor ve bunun maaliyetini karşılayabilmek içinde en az 7 ay bu işle uğraşmak gerekli ben bu işin ticari açısından ilgileniyorum bence ilk sistemi kurmak bayağı masraflı sizler bu iş için ne kadar harcadınız veya ne kadar sermaye gerekli 1000 adet marul fide dikiminden hasat zamanına kadar olan zaman içinde bana ve bu işe merak salan arkadaşlara bilgi açısından ve ön hazırlık için bir gider tablosu gerekli bilmem anlatabildimmi eğer bir cevap yazabilirseniz veya kurduğunuz sistemin maaliyeti hakkında geniş bilgi verirseniz memnun olurum şimdilik esen kalın,
|