View Single Post
Eski 10-01-2010, 09:09   #186
malbman
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,608
Sevgili Sarıcan, çeviri konusunda teşekkür etmenize hiç gerek yok. Uygun olduğum her an yardıma hazırım.

Ben de yarından itibaren enzim işine girişiyorum ama bir farkla: ben çakma esmer şeker yerine pekmez deneyeceğim. Eh birinin de pekmezi denemesi gerekiyordu, ben kendimi feda edeceğim

Şaka bir yana başlıktaki mesajların neredeyse iki tanesinden birinde esmer şeker yerine pekmez kullanılabilir denmesi, birinin de pekmezi denemesi gerektiğini düşündürdü bana. Ancak pekmezin miktarı ne olacak, onu bilemiyorum. Bunu tespit etmenin pratik nasıl bir yolu olabilir, fikri olan arkadaşlar varsa ve paylaşırlarsa çok iyi olur. Önümüzde yeni bir ufuk açılmış olur. Zira pekmez hem çakma esmerden ucuz, hem de ondan çok daha sağlıklı.

Benim aklıma bahse konu miktardaki şekeri, doymuş bir eriyik elde etmeye yetecek miktarda suda eritmek ve bunun hacmini ya da ağırlığını ölçerek bu ağırlığa eşdeğer miktarda pekmez kullanmak geldi. Ama içeriği gereği pekmez daha mı yoğun ya da zengin olacaktır, ya da şeker daha mı hızlı reaksiyona giriyor onu ölçme şansım olmayacak tabii.

Deneyip göreceğiz.


Düzenleyen malbman : 10-01-2010 saat 09:12 Neden: Ekleme ve yazım hatası
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön