Sayın Sarıcan,
Her zamanki araştırma ve uğraşılarınız için candan tebrikler, teşekkürler. Allah enerjinizi arttırsın.
İki gün önce yeni açılan bir sitede açmış olduğunuz enzim başlıklı konuyu görüp verdiğiniz linki ziyaret ettikten sonra enzimle yatıyorum, enzimle kalkıyorum.
agaclar.net'teki yazılarınızı ise bu sabah gördüm. Sabahtan beri de okuduklarımı özümsemeğe çalışıyorum. Burada (Çeşmealtı-Urla) bulamadığım için dün İzmir'e giden eşime kahverengi şeker siparişi vermiştim. Bugün öğleden sonra şeker geldi. İlk fırsatta enzim yapmak üzere benzer bir düzenek kurmaya çalışacağım.
İnşallah gerekli olan şeker cinsi budur. Olmaz ise pekmez kullanacağım.
Enzimin hazırlanışı konusunda kafama takılan birkaç soru var:
Oluşacak gazın dışarı atılması için hazırlamış olduğunuz düzeneğin yapımı çok kolay ve kullanışlı olacak ve bizi hergün kapak açıp kapatmaktan kurtarak. Ancak, enzim yapımı ile ilgili olarak gezmiş olduğum hiçbir sitede böyle bir düzenek görmedim. Neden acaba? Enzim yapımını anlatan bir forumda üyelerden biri "
oluşan gazı dışarı çıkarmak için hergün kapağı açtığımızda içeri hava girmeyecek mi? Enzim oluşması için basınca mı itiyaç var ki tekrar kapağı kapatıyoruz?" diye bir soru sormuş ama cevap verilmemiş. Bu konuda sizin görüşünüz nedir?
Hemen her sitede enzim oluşması için üç aylık bir süre gerektiği belirtiliyor. Herhalde bu süre, içinde bulunduğumuz kış aylarında daha da uzayabilir. Enzimin tamamen oluştuğunu nasıl anlayabileceğiz?
Aşağıda linkini verdiğim sitede ise, altı aylık fermentasyondan sonra daha iyi bir enzim oluşacağından ve oluşan enzimin hiçbir zaman bozulmayacağından bahsediliyor.
8. Garbage enzyme is at its best after 6 months of fermentation. The longer it takes, the better it gets. Garbage enzyme will never expire.
http://reviews.ebay.com.my/Garbage-E...00000008404585
Angarya olarak kabul etmezseniz, yapıcı araştırmacılığınız ve tükenmez enejinizle, lütfen bu konuları da araştırıp bizleri bilgilendirir misiniz?
Selam ve saygılarımla.