View Single Post
Eski 07-01-2010, 21:54   #274
skaraca
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Sürpriz

Geçen hafta içerisinde "Kaktüs ve Sukulentlerim" başlıklı sayfayı güncellemiştim. Hafta sonu ise sürpriz bir mesaj aldım. Sayın berduray, göndermiş olduğu mesajında "Hepsi bu kadar mı? Çoğaltalım mı?" diye soruyordu. Böyle bir teklife hayır demek olmazdı! Kabul ettim ve salı günü sayın berduray'ın göndermiş olduğu kaktüs ve sukulentler bana ulaştı. Bir kısmı köklü, diğerleri köksüz veya yaprak olmak üzere 20 ayrı tür kaktüs ve sukulent. Dün ve bugün saksı temini ve dikim işlerini hallettim.

Bu arada sayın berduray'ın teklifi sonrasında yapmış olduğumuz yazışmalarda benim sayfamda aloe vera olarak belirttiğim sukulentin agave olduğunu ve kendisinin aloe vera gönderebileceğini söylemişti. Gelen sukulentlerden bir tanesini minik ve değişik yapısı ile aloe vera ya benzettim ve çok beğendiğimi kendisine ilettim. İletim üzerine yanıtında aloe vera göndermeyi unuttuğunu, gelenin başka bir cins olduğunu belirtti. Bende "Belki aloe vera yı göndermeyi unutmasaydınız, bu gelmezdi. İyi ki unutmuşsunuz" diye yanıtladım.

Gerçekten çok hoşuma giden bir sukulent. Yukarıdaki kaktüsümden sonra, sukulent olarak bendekiler içerisinde en çok beğendiğim.

Minik, minyon bir yapı, üzerinde beyazımsı-dikenimsi kabartılar ile çok güzel görünüyor. Ayrıca köklü ve kök bölgesinden çıkan büyük ihtimal çiçek olduğunu düşündüğüm bir sürgün. Gerçi söküm ve dikim sonucu yeni yer ve toprağa uyum aşaması nedeniyle bu sürgün gelişmeyebilir, ama ya gelişirse. Bekleyeceğim.

Kendileri aşağıda...

Name:  IMG_1134 2.jpg
Views: 923
Size:  69.2 KB

Sizce de güzel değil mi?

Düzenleyen skaraca : 07-01-2010 saat 22:00 Neden: Fotoğraf değişikliği
skaraca Çevrimdışı   Başa Dön