07-01-2010, 13:57
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
İstasyon Berberi Cavit konulu fotoğraf sergisi duyurusu
Bugün facebook'tan bana gelen bir mesajla bu başlığı hatırladım. İstanbul'da olan ve İstasyon Berberi Cavit'i merak eden arkadaşlar için mesajı aşağıya alıntıladım.
Konu: Yusuf Darıyerli FOTOGRAF SERGİSİ ve Açılışı 09 Ocak 2010
09 OCAK - 05 ŞUBAT 2010
Fotograf Geçidi : İstanbul 2010 projesinin beşinci sergisi Yusuf DARIYERLİ'nin "AZ KISALT!" İSTASYON BERBERİ CAVİT isimli çalışması.
09 OCAK 2010 Cumartesi günü saat 18:00'deki kokteyl ile açılacak olan sergi, 1 yıl sürecek Fotograf Geçidi : İstanbul 2010 projesinin beşinci sergisi olacak. Serginin yayınlanacak olan özel katlamalı katalogu da aynı gün izleyicilere sunulacak.
Yusuf DARIYERLİ’nin kaleminden “AZ KISALT ! İstasyon Berberi : Cavit” Sergisi:
Yedikule tren istasyonun ve şimdi terkedilmiş haldeki tren bakım atölyesinin hemen karşısındaki bu dükkan, bir zamanlar mahallelinin ve sayıları 700’e varan demiryolu işçilerinin uğrak yeri iken şimdilerde o parlak günlerini arıyor… Ama burası, Cavit Bey’in altın bileziğinin hala parladığı yer. O, sanatı ve gıpta edilecek çalışma şevki sayesinde, geçerli işi olan, meslek sahibi iki erkek evlat yetiştirmiş, alın teri kazancıyla çalıştığı dükkanın ve 66 adım ötesindeki evinin sahibi olmuştur.
Tarihi yarımada yeniden biçimlenirken, İstasyon Caddesinin altından tüneller geçerken, küresel ticaret rüzgarları uğuldarken, işsizler ordusu sokakları arşınlarken, mahallenin eski sakinleri birer birer yarımada dışındaki yeni, modern evlerine taşınırken ve çerçevedeki sevilen müşterilerin vesikalıkları günden güne solarken Cavit Bey’i eski bir müşterisi aramaktadır. Cep telefonundan ağır bir keman taksimi sesi yayılır ve eğer Cavit Bey açmakta gecikirse, ardından bir hüzzam şarkı duyulur…
Ayrıntılı bilgi için :
http://www.facebook.com/l/7aeb3;www....dariyerli.html
FOTOTREK FOTOGRAF MERKEZİ
İstiklal Caddesi Mısır Apt. No: 311 (163) K. 1 D.3 Beyoğlu, İSTANBUL
Tel : 212 2519014 - 2457857
|
|
|