View Single Post
Eski 07-01-2010, 13:55   #137
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Bitkiler ve İnsanlar!

Burada hem insan hem de bitki içeceğini tartışmamızın bir diğer nedeni de, ki bence bu neden herşeyden çok daha önmelidir, kendi içeceğimizi bitkilerle paylaşıyor ya da bitki içeceğini (buna sıvı gübre de deniyor!) insanların da içiyor olmasıdır. Bir düşünün bakalım, bu zamana kadar kaç kişi zirai bir gübrenin insan sofrasına da içki olarak gelebileceğini düşündü! Sanırım çok az kişidir. Bunlardan biri benim ve ürettiğim EM sıvı gübresini aynı zamanda içiyorum. Avrupa ve Amerikada benim gibi, yüzbinlerce insan var. Web sitelerinde EM probiyotik olarak satılan ürünler, işte buradaki gibi, EM ile çeşitli bitkisel ürünlerin fermantasyonu sonucu üretiliyor. Bence insan içeceği, bitki içeceği diye ayırım yapmayalım ki, insanlar ne kadar faydalı ve çevre açısından zararsız (hatta faydalı) birşey yaptığımızı tam olarak anlasınlar!. Çünkü ozon olayını saymazsak, en azından dağ gibi hastalık saçan vahşi çöplükleri azaltacağız. Kirlenmiş göller ve akarsularda da, yararı olacaktır. SAdece enzimin yararının çok fazla olacağını zannetmiyorum. Bunu bizzat yaşamış bir kişi olarak söylüyorum: Enzim ve EM mikroorganizmalarının birlikte yararı, sadece enzimden daha fazladır. Şimdi piyasada satılan diğer tüm mikrobiyal gübre üreticilerine sormak istiyorum: Hanginiz tarımsal amaçlı ürettiğiniz ürününüzü içebilirsiniz?

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön