View Single Post
Eski 07-01-2010, 10:46   #2
Douglas Fir
Ağaç Dostu.

Douglas Fir's Avatar

Giriş Tarihi: 03-10-2007
Kola ve diğer gazlı içeceklerle kıyaslanamayacak kadar yararlı olsa bile süt artık günümüzde bir sanayi içeceği olmuştur. Dolayısıyla inekler de sanayi hayvanı olmuş durumda. Daha çok verim için ineklere iğneler yapılmakta, bitkisel gıdalar yerine hayvansal gıdalarla beslenmekteler. Bu da ülkemiz dahil dünya çapında alerji vakalarının artmasına yol açmıştır (Benim oğlum da süte karşı alerjiktir). Kuzey Amerika'da hatta Avrupa'da doktorlar arasında süt konusunda ciddi fikir farklılıkları çıkmıştır. Önceki uygulamaların aksine, 1 yaşını doldurmadan bebeklere asla süt ve sütlü ürünler verilmemesi tavsiye edilmektedir. Sütler artık bildiğimiz süt olmaktan çıktığı için sütün erken verilmesi alerji vakalarını tetiklemektedir. Hatta erişkinler bile tehdit altındadır.

Bütün bunlar hem anne-babları hem de çocukları sütten uzaklaştırmaktadır. Süt tüketimi Amerika da dahi azalma eğilimindedir. Tabi bu sebeple üreticiler telaşlanmış ve tanıtım ve pazarlamaya daha fazla ağırlık vermeye başlamışlardır.

Peki bu durumda ne yapabiliriz? Henüz sanayi hayvanı olmamış keçiden elde edilen süt ve diğer ürünler tüketilebilir. Tabi ki inek sütü ve ürünlerinden daha pahalıdır. Ama şu son günlerdeki sağlıklı besin tartışmaları bana şunu öğretti. Bir besinin fiyatı ne kadar ucuzsa o kadar kalitesi düşüktür. Daha çok para, daha kaliteli besin.

Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön