Yavru menekşeler anne formuna gelinceye kadar ben normal saksıya almıyorum. Ekerken ya minik saksılara ya da normal saksıya 2-3 yapraktan fazla ekmiyorum. Seraya ektiğiniz menekşelerin üzerini direk açmayın. önce üzerine delik açın gün geçtikçe delik sayısı artırın. Adapte olmasını sağlayın. Ben sera yerine saksıya ekiyorum. üzerine poşet bağlıyorum 2 hafta. Yaprak sağlamsa 2 haftadan sonra poşeti açıyorum. Şuan 14 yavrum var biraz daha büyüseler resim ekleyeceğim... Bide sulamada yanlışınız olabilir. yavru menekşenin toprağı kesinlikle kurumadan su vermiyorum suyuda dengeli ve kesinlikle attan veriyorum. Yavru menekşelere besin tarzı bişey vermiyorum arada verdiğim beslemeye ilişkin şekerli sudur. Oda ayda bir kere 1 litre suya 5 küp şekerdir. Bu arada menekşeler bu mevsimde direk cam önüne bayılıyor güneş olsada yakıcı değil hem güneşe dayanıklı hala geliyorlar.
Arkadaşlar bide bu picassolar güneşe bayılıyor. Güneş gören yerde alacası beyazı artıyor. gölgede olursa güneş görmezse şayet yeşil oranı artıyor yaprakta...
|