Herkese iyi gunler, Arkadaslar bir zaman bamboo'da bonsai yapilirmi diye sormuslardi, cevabim evetti cunku benim de yaptigim bamboo bonsaim vardi ve resimlerini paylasacagi belirtmistim. Bamboo bonsai cok yaygin olmasa da yapiliyor, benim bamboo bonsaim, 15 yasindadir, boyu 70 cm kadardir ve kaya uzerine dikilmistir. dikildigi gunden bu yana da o kayanin uzerinde saglikli bir sekilde yasiyor, daha hic kok budamasi yapmadim.[ kaya ve duz tas uzerine dikilen agaclarin kokleri topraktan disari uzanip gunes gordugu zaman uclari kuruyor, dogal bir kok budamasi oluyor. Saksi icerisine dikilmis agaclarin kokleri ise topraktan sonra saksi duvarlarini buldugu icin disari cikamiyor ve kokler saksi icerisinde dolanip donmiye basliyor.]
Ikinci resimdeki bonsai, Nandina [sacred bamboo] bu bitkinin bambularla bir akrabaligi yok yalniz isim benzerligi var, bu bitkinin calimsi bir gorunumu var. bahce duzenlemede cokca kullanildigi gibi bonsaide de kullanilan bir bitkidir. golge ve yari golge bir yerde yasiyorsa yapraklari yesil kalir. gunes goren bir yerde ise yapraklari kizil renge donuyor. bu bonsai de 13 yasinda olup boyu
30 cm kadardir.
bomboo2.jpg
Bamboo bonsai
bomboo3 003.jpg
govdelerin yakindan gorunusu
bomboo3 002.jpg
yapraklarin yakindan gorunusu
Nandina sacred bamboo.jpg
Nandina sacred bamboo1.jpg
Nandina[ sacred bamboo]
Bir diger bonsai resimlerine kadar hosca kaliniz.