Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elemin
Balkonunda mor salkım bahçesinde erguvan ağacı gördüğüm an tamamdır dedim, toprağa basmak istiyorum, eski kitaplardaki Istanbul'u yaşamak istiyorum.
|
Sn. Elemin, böyle bir görüntü mutlaka "tamam" dedirtir ve bulunduğunuz yerde Eski İstanbul'u bir nebze yaşayacaksınız, şimdiden hayırlı olsun.
Bir çok bitkiyi yetiştirecek bir bölgedesiniz, sadece buranın nemi çok fazla, külleme problemi çok olan bitkiler (oya ağacı gibi) biraz uğraştırıyor.
Deniz seviyesine yakın olduğunu için begonvili kışın yaşatma şansınız, İstanbul'daki çok kişiye göre daha fazla. Vaniköy'de bir yalının bahçe duvarındaki kocaman begonvili belki görmüşsünüzdür. Yine de tedbirli olup korunaklı, güney yöne dikmenizi ve kışın kökünü korumanızı öneririm, çok begonvil kaybettim. Begonvilin cinsi de dayanıklı olmasında çok etkili.
Bahçenizdeki molozu ve kötü toprağın üstten bir kısmını atırıp ya da bahçede doldurulacak alan varsa bunlarla doldurmanızı, drenaj yaptırıp yeni toprak getirtmenizi öneririm.
Bahçede duvarlarınız olduğunu tahmin ediyorum, sitedeki araştırmalarda çok güzel sarmaşıklar bulacaksınız.
Not: Küçüksu Kasrının bahçesine güzel bir havada gidip kahve içmenizi, daha önce gezmediyseniz kasrı gezmenizi tavsiye ederim, size çok yakın (Kışın pazartesi ve perşembe günleri kapalı). Yakın iskelelerdeki vapurları söylememe sanırım gerek yok.