Çiçek tarlası oluşturma etkinliği
Sevim hanım çok haklısınız, en son gelincik tarlasına çanakkale şehitliği civarlarında bir yol kenarında rastlamıştım. Tarla o kadar büyük ve muhteşemdi ki, seyretmekten kendimi alamamıştım, insan kendini içine atıp bir daha çıkmak istemiyor.
Diğer arkadaşlarada katkılarından dolayı teşekkürler, insanların dikili ağaçları oluyorda neden dikili çiçek tarlaları olmasın değil mi...Belki önümüzdeki ilkbahar aylarından itibaren meraklı ve gönüllü arkadaşların sayısı artabilir..
Şöyle bir şey olabilir mesela...Oturduğu çevrede çiçek tarlasına dönüştürmeye müsait çıplak alan bayır,tepe ve ovaları gönüllü arkadaşlar tespit edebilirler. Buralar ulaşılabilecek kamu arazileri, sit alanları,geniş koruma altındaki park bölgeleri vs. yani tohumların zarar verilmeden yayılmaya müsait olacağı alanlar olmalı.
Sonra ilgilenen arkadaşlar burdan bu alanların duyurusunu yaparlar ve çiçek tarlalarına yakın oturan veya tarlalara ulaşması kolay olan arkadaşlar da her yıl buralardan tohum temin edip, tarla oluşturmak isteyen arkadaşlara gönderebilirler.
Ben istanbul anadolu yakasında boğaz girişinde oturuyorum. Bulunduğum bölgede ağaçların arasında çıplak alanlar var, buraları vapur ve motor geçişlerinde görebiliyorum ve tohum bırakmak istiyorum.
Aynı şekilde başka arkadaşlar da marmara giriş, istanbul boğazı,karadeniz çıkışta başka çıplak alanları tespit edip tohum bırakabilirler. Diğer bölgelerdeki arkadaşlar kendi favori alanlarını tespit ederler.. Böylece aramızda çiçeklendirme etkinliği oluşturmuş oluruz..
Şimdi umarım bu düşüncem tutar da ses getirir.
|