View Single Post
Eski 06-01-2010, 09:11   #4282
cicada
Ağaç Dostu

cicada's Avatar

Giriş Tarihi: 27-06-2008
Yeni sürgünleri kesip kesmemek hususunda ben de bir şey söylemek istiyorum. Eğer uzayan sürgün zaten yalnızca bir taneyse sakın kesmeyin derim çünkü ancak o sürgünden çiçek sapı verme ihtimali var. Bir de bunu gözlemlemek mümkün çiçek tomurcukları sürgün büyüdükten sonra oluşmuyor (eskiden böyle olacağını sanardım) çiçek yeni sürgün ve yaprak verirken çiçek sapı da vermeye başlıyor. Örnekle açıklayayım, ilk fotoğraf yeni sürgün çiçek sapıyla beraber geliyor, ikinci fotoğraf ondan sonra gelen göz ama sadece yapraklar var çiçek sapı yok, en uçtaki sürgünü çekemedim çünkü henüz yapraklar bile belirsizdi bu aşamada çiçek sapı var olup olmadığı anlaşılmıyordu. Velhasıl kelam, benim bütün mumçiçeklerim yeni sürgünlerden çiçek sapı verdiler. ama üzerinde eski çiçek sapları varsa calycina gibi elbette oradan yeniden çiçek açacaktır fakat çiçeğinizin üzerinde hiç çiçek sapı yok ise mutlaka yeni sürgünlerden bir tane gelecektir bekleyiniz. İhtiyacı olan küçücük bir saksı ve bol güneş.
Mumçiçeğiniz birkaç yerden sürgün veriyor ise ve yeterince gelişkin ise budama yapmak düşünülebilir. Aksi takdirde benim yanaşmayacağım birşey.

Bu arada, carnosa'mın çiçek açacağı müjdesini de vermiş oldum, birkaç tane çiçek sapı veriyor. Kış bizim mumlara iyi geldi hadi hayırlısı.

Eklenen Resimler

cicada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön