View Single Post
Eski 30-11-2006, 22:47   #9
Yücel Özlem
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2006
Sarıkoz ağaçlandırması

-Sitede Sayın Mahmut Leventoğlu'nun önerisi üzerine ben de Ankaralı bir üye olarak durumdan vazife çıkarıp Derya Hanım'a önce telefonla ulaşmaya çalıştım. Ancak verilen numaradan cevap alamayınca bir elmek gönderdim.

-Arazi ile ilgili bazı sorular sormuştum. Sağ olsun Derya Hanım, cevap aldım. Sorularıma bilebidiği kadarı ile cevap verdiğini söylüyor. Haklıdır zira soruların bir bölümü teknik nitelikte idi.

-Bu arada mesajlaşmak yerine site üzerinden haberleşme önerisi ve Derya Hanım'ın üye olduğu haberi üzerine, konu hakkında doğrudan mesajlaşmak yerine sitede bir kaç yazı yadım.

-Bunlara Derya Hanım'dan bir tepki gelmedi. Ancak Newadam ile karşılıklı yazılarımız oldu.

-Sarıkoz köyündeki arazi oldukca büyük. Bu çapta bir ağaçlandırma için Ankara sokaklarından toplanacak birkaç çuval palamutun çare olmadığını düşünüyorum.

-Arazinin bir köşesinde dikilecek palamutlar, şayet sahipsiz kalır ise köy halkındaki ağaçlandıma isteğinin yok olmasına da sebep olabilir. Bunun yerine arazinin tamamını ya da kayda değer bir mikdarını Hedefleyecek ve başarılı olacak bir proje Köyde ve çevrede yratacağı -iş,hareketlilik, pazar vb.- imkanlarla destek görebileceği gibi örnek teşkil ederek yeni projelere öncülük edebilir.

-Bu düşünceler ve çağrıdan bir proje taslağı çıkarabilmek umudu ile bazı girişimlerim oldu. Bunlardan bir nebze burada bahsettim.

-Ayrıca da; http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=91 linkinde ağaçlandırma konusundaki bir yazışma nedeni ile ben de bilgi aktardım ve de acizane görüşlerimi ifadeye çalıştım.

-Bu hafta sonu Beynam toplantısına katılıp hem tanışmak hem de Sarıkoz ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak istiyordum. Ancak bir düğüne katılmak üzere, zorunlu olarak,yarın gece İstanbul'a hareket edceğim. Bu yüzden toplantıya katılamıyorum. Yaptıklarımı kısaca özetleyip sizleri bilgilendirmek istiyorum.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön