View Single Post
Eski 03-01-2010, 22:50   #9
mico
Ağaçsever
 
mico's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-12-2009
Şehir: Malatya
Mesajlar: 48
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Kaktüs dikenleri açıkta duran şeylerdir ve çevre şartlarında her türlü alergenlerle kontamine olmuş olabilirler. sonuçta bu dikenler subcutan bir (deri altı) yere batıncada bu alergenleri de deri altına sokar ve derinin bu alergenlere alerjik bir tepki vermesi çok doğal, bu alerjik reaksyonları kaktüs dikenlerine mal etmek yanlış olur.
steril olmıyan bir iğnenin deride alerjilere sebep olması gibi bir durum.
fazla derine girip nekrozlara da sebep olabilir.
bazı ağaçların dikenleri bir tür zehir sekresyonu yaparken kaktüslerd bende bu tarz spesifik bir zehir salgılıyanını duymadım.
Alerji, kişiye ve alerjiye neden olan maddeye göre oldukça çeşitlilik gösterir. İnsan vücudu aklınıza gelebilecek herşeye karşı alerji geliştirebilir(suya karşı bile olabilir), bu konuda herhangi bir kısıtlama yoktur, şu madde alerji yapar, şu yapmaz gibi şeyler söylemek çok doğru olmaz, hele de kaktüs gibi binlerce çeşit molekülü bünyesinde barındıran bir canlı için alerji yapmaz demek kesinlikle gerçeği yansıtmaz. Her maddeye karşı alerji gelişebileceğini söyledik ama pek tabi bazı maddelerin allerji yapma özellikleri diğerlerine göre çok daha fazladır, hatta bazı maddeler neredeyse bütün insanlarda alerji yapar, bazıları nisbeten az sayıda (bu maddeler genelde alerjiye yatkın kişilerde alerjiye neden olmakla beraber bazen hiç yatkın olmayan bir vücutta da gerçekleştirebilirler), bazıları ise milyarda bir rastlanan( artık şansa kalmış bir durum) alerji vakalarına neden olur. Ferahzade'nin bahsettiği olayda neyin alerjiye neden olduğunu söylemek tahminden öteye gitmez, bunu anlamanın en kolay ve kesin yolu alerji testi yapmaktır. Pek tabi kaktüs dikeni de neden olmuş olabilir, dikene bulaşmış diğer maddeler de.

mico Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön