View Single Post
Eski 02-01-2010, 23:00   #89
kgursan
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cenan Mesajı Göster
Hocam teşekkür ederim. Bu glayöl soğanları 2 uzun balkon saksısında, 4 er adet. Aynı saksıda da 2009 un sanırım haziranında ektiğim 2 adet zıpcıktı soğanı var. Ben glayöl soğanlarını saksıdan alıp bahçeye aktarmak istiyorum ama henüz yaprakları kurumadı. Zıpcıktılara da zarar vermek istemiyorum ve zıpçıktıları da bir saksıya almak istiyorum. Toprağın altında ne olduğunu o kadar çok merak ediyorum ki aslında
Şimdi sizce bahçeye aktarma işini ne zaman yapmalıyım? Ve de zıpçıktı soğanları acaba çoğalmışmıdır?
Sn.cenan gladiol soğanlarının bahçeye dikilmesi don olayları geçtikten sonra olur. Bu zaman da söğütler yeşerince veya kurbağalar vıraklamaya başladığı zamana denk gelir (Bölgelere göre değişmekle birlikte, yaklaşık Nisan sonu-Mayıs)
Diğer taraftan gladiol soğanlarını şimdi söküp, serin yerde kurutup, don dan korumak koşuluyla Nisana kadar gazete, bez vs. içinde nuhafaza edip Nisan sonunda bahçenize dikebilirsiniz. Muhafaza sıcaklığı 10 oC civarındadır ve Dikim zamanına kadar (toprak içinde sulamadan veya dışarıda) 2-3 ay dinlenmesi gerekir.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön