2009 yılındaki Büyük çalışmalarımda Fermantasyonla sıvı ve enzim gübre yapmak.
Arkadaklar mutfak atıklarımızı en kısa zamanda fermantasyomla sıvı gübre ve posalarınıda topraklarımıza besin ve enzim oluşumunu sağlamanın başında, atıklarımızı kıyma makinasından geçirerek hamur mayasını ayrı bir kapta pekmezle aktifliğini sağladıktan sonra bu atıklarımıza homojen bir karışımla, havasız bır ortamda fermantasyon işlemini başlatarak.
Ekonomik bir bedel ödemeden fermantasyon işlemiyle bu bileşik organik atıklarımızın minerallerine ve etkin enzim oluşumuyla topraklarımızın yapısına gübre ve bitki besinleri sağlamış olacağız, ekonomik yönden katkı sağlamanın yanında çevre açısından iyi bir dönüşüme katkı sağlıyarak bitkilerimizi ve topraklarımızı zehirli kimyasalların etkilerinden korumuş olacağız.
Ben bu uygulamalarımın sonuçlarını epsody'nin bahçe uygulamalarında tesçil işlemini doğal yoldan yaptığımın bir kanıtı olarak paylaşılara açmış, sonuçlarıyla bu alanda üretim yapan firma temsilcilerinin rekabet anlayışlarılya karşılanmıştım.
Daha sonra bu yaptıklarımın ekonomik bir değer taşıdığı için insanlara kendi gübre, besin eriyikler ve enzimler üretme konusundaki çalışmalarım bir çok üye arkadaşımın ilgi ve desteğiyle bu uygulanabilir pratik anlayışın takdirlerle karşılanışı beni ziyadesiyle onurlandırdığı ve ilgi duyan arkadaşlarımada gerekli destekleri sağlıyarak bu alandaki çalışmalarımın yaygınlaşması bana ayrı bir övünç kaynağına vesile olmuştur.
Bu alanda çaba ve çalışmalarıyla ilgi göstereren arkadaşlarıma sonsuz minnettarlığımı belirterek, ülkemizin bu dar döneminde kendi yağıyla kavrulma çabalarının ülkemiz çıkarlarına hizmet eden bu anlayışa diğer üye arkadaşlarımızın katkılarını görmekten büyük keyif alacağımı belirtmek isterim.
Düzenleyen epsody : 01-01-2010 saat 10:36
Neden: Başlık koyma
|