View Single Post
Eski 01-01-2010, 09:41   #207
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Sayın berduray çalışmalarınızın sonuçlarını yakından takip etmeniz size gözlemlerinizde çok kısa zamanda sonuca gitmede öncelikler sağlıyacaktır, ben size kendi gözlemlerimden bahsedeyim, sevgili berduray sulucanlar hiç bir zaman canlı diri malzemeyi yemezler,ben bu sonuçları test ettikten sonra aldığım kararladır ki saksıdaki solucanlar bitki köklerini yemezler ilkesini koyarak solucanların bitki köklerinde neyle beslendiklerini araştırmalarına götürmüş, ve ilmi denecek çalışma içine girerek gözlemlerimde bitki köklerini parmaklarımın ucunda sıkıştırınca kaygan ve sümükümsü bir salgının varlığını fark etmiş solucanların bu salgıyı çok sevdiklerine şahit olmuştum.

O günden sonra solucanların ne şekilde bitkileri yiyebileceğini konusu kavramış oluyordum,her türlü organik çürüntüleri toprak içinden sağlarken sebzelerinde çürüme esnasında erime fazına girenler, çöpler bir kenarda beklerken salyamsı bir durum içindeki halleri vede derin dondurucunun elektiriği kesilince içindeki sebzelerin bozulmuş hallerine yumuşuyarak erime duruma geçmesi ile oluşan durumlar, solucanların besin menülerinin görünümlerini oluşturmaktadır.

Çürümemiş bitkiler hiç bir zaman bu durumda olmadıklarında solucanlar tarafından kabul görecek gidalar olmazlar onlarda bunu fark ettiklerinde orada görünmeyişinin sebebi o yüzdendir solucanları genelde sarı ve yeşil renkli çürüntülerde göremezsiniz, ancak o çürüntüler yukarıda bahsettiğim sümükümsü bir salgı görünümü içindeyse ozaman solucanları orada görebilirsin.

Hasta domates dalları diri malzemeler olduklarından solucanların dikkatini o yüzden çekmemiştir, sizden şu şekilde bir deneme yapmasınızı istiyeceğim mutfak atıklarınızı kapalı bir kovada beklerterek biraz bakteriler tarafından işlemelerini sağlayıp domates biber gibi bitkilerin dal parçalarını ufak parçalara bölerek bu ParçalarI beklettiğiniz mutfak atıklarının kovasına karıştırarak toprağa gömünüz, sonuçu birde böyle test ediniz, çalışmalarının gözlemlerinin benimle paylaştığın için çok teşekkür ederim, çalışmalarında başarılar dilerken yeni yılınızı kutlar ailenizle birlikre nice sağlıklı ve esenlikli yeni yıllar temenni ederim.

Düzenleyen epsody : 01-01-2010 saat 15:57 Neden: yazı formunda düzeltme
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön