View Single Post
Eski 15-06-2005, 10:02   #7
yaprak
Yeni Üye

yaprak's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2005
Merhaba,
Dün gece yine forumu sabote etmeye çalışanlarla uğraştığımız için buraya yeni bakabildim.
Sorgun protestosu için Side Doğa Gönüllüleri’nin öncülüğünden kurulan bu site maalesef sık sık saldırılara maruz kalıyor.Çünkü kurulmaya çalışılan düzene ters düşen bir iş yapılıyor orada.Yani hepimiz çok iyi biliyoruz ki işin siyasi boyutu var.Bu tür forumlarda bu yönün çok içine girmememiz gerektiği için pek bir şey yazmayacağım.Bazı şeyleri ,zaten hepimiz söylenmeden de anlıyoruz.Uçakta keyifli bir yolculuk yaparken aşağı bakıp işte burası golf için çok güzel bir yer olur deyip,o ormanın yakınından bile geçmemişlerin karar verdiği bir ülkede yaşıyoruz.Sorgun Orman’ı nasıl bir yer ve neden golf sahasına karşı duruluyor bu bilgiler sitede var zaten.Ben ,o bölgede yaşamıyorum ama bunun önemi yok mücadele için.Ben Konya’da yaşamakta olan bir Karadeniz çocuğuyum.Babacığım bu ülkenin her yerinde bulunan sayısız çam ağacının emekçilerindendi.O eski bir ormancıydı.Döneminde yaptığı işlerle örnek bir insandı.Tohumlar nasıl toplanır,nasıl yastıklama yapılır, sonra filizlenen o fidancıklar nasıl torbalanır,büyüme evresinde ne emekler verilir ben bunların içinde büyüdüm.Neyse burası tanışma bölümü değil ama bir giriş oldu.Sorgun için, Side Doğa Gönüllüleri öncülüğünde çalışmalar yapılıyor.Bizler onlara desteğiz.Şimdiye kadar tüm basın,bütün doğa ile ilgili kuruluşlar,yurt dışında ulaşabildiğimiz destek istediğimiz kişi ve kurumlar,siyasiler,bu konu ile ilgilenebileceğini umduğumuz topluma mal olmuş kişiler,o ormanlarda kamp yapan futbol klüplerimiz,pek çok internet sitesinde bu olayı duyurmak,katılım sağlamaya çalışmak,imza kampanyasına katılımı arttırmak gibi eylemler yaptık ve devam ediyoruz.Haluk Levent,Sorgun Ormanın’da bir protesto düzenledi ve yaptı.Başka yerlerde de ağaç dikme kampanyaları yaparak konuya dikkat çekmeye protestoya devam ediyorlar sevenleriyle birlikte.Mor ve Ötesi,biliyorsunuz konunun gündeme taşınmasına çok güzel öncülük ettiler.Bundan sonra da destekleri olacakların başında geliyorlar.Side Doğa Gönüllüleri,toplanan imzaları,sanatçıların katılımıyla Ankara’ya götürmeyi planlıyor.Bu tabi bir protesto şeklinde olacaktır.Kendileri Ankara’ya gidip bu kıyımın durdurulması için en üst düzey görüşmeleri yapmışlardır ama henüz olumlu ve resmi bir sonuç yok.Takip edenler bilirler,otel yeri açmak için ağaçlar kesildi.O gün ne yapacağımızı şaşırdık.Bir yandan ulaşabileceğimiz her yeri arıyoruz bir umut diye bir yandan ağlamaktan derdimizi zor anlatıyoruz.Öyle zor günler yaşadık.Bu arada trajikomik olaylarda yaşıyoruz tabi.Basından yardım istediğimiz çok ünlü gazetecilerimizden birinin cevabına ağlasak mı gülsek mi bilemedik.Sorgun nerededir diye bir yanıt geldi.Komik olan tarafı o kişinin Amerika’da ki ormanları sorsak bileceğini düşünmemiz.Kendisinin yazılarından Sorgun’a çok yakın olan lüks otellerde tatil yaptığını da biliyoruz.Neyse belki bunları bile bile duyarlılık istememiz yanlıştır.Ne bileyim.Hayran olduğumuz insan ise Sayın Bekir Coşkun.Müthiş biri.Kimseden korkusu olmadan, düzene boyun eğmeden kalemini kullanıyor.Bu çalışmalar sırasında Greenpeace’n hiç olmazsa gözlemci olarak ta olsa protestoda yer almasını başarabildik.Her şeyin ucu paraya gelip dayanıyor.Bu tür yardım kuruluşları belirli bir planlarının olduğunu ve bu işe ayıracak paranın ellerinde olmadığını bildiriyorlar. Bu da işin başka bir boyutu.
Ayrıca bir de hukuki yönü var olayın.Onun için de çaba gösteriliyor.
Unuttuklarım mutlaka olmuştur.Şimdilik bu kadar.Yani sonuçta iş siyasi yönden sonuca bağlanırsa hepimiz rahat edeceğiz.Bu güne kadar yapılan protestolar olayın başlamasını engelledi ve bugüne kadar gelindi.Şu an turizm sezonu artık.Bu günler çok iyi değerlendirilebilirse ,bu iş kısa sürede çözümlenebilir.Gelsinler golf sahalarını binlerce dönümü boş olan Konya’ya yapsınlar mesela.Amaç yok etmek değil yaratmaksa eğer.
Ağaçlar bana kalan en güzel miras ve ben onları korumak için çalışacağım hep.
Sevgilerimle...

yaprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön