Güler hanıma gerçek ziyaretlerim.
Sayın Güler, size uzmanlık alanlarıma giren tecrüblerimlede sabit olmuş, bahçecilik uygulamalarıyla da vazgeçilmez bir bir çalışmadan bahsederek, diğer arkadaşların laf olsun uygulamalarının aksine ben yardım ve paylaşımı sürdürmek adına bahçenize her gelişimde bir faydalı olma umudu ile ziyaret etmiş gözlemlerimide en samimi ve içten dileklerime yaşımızın vediği olgunlukla belirtmişimdir.
İnsanlar sizin yanınıza gelmeden yardım taleplerine sizin nazikhane tavırlarınız onların bu yardım sözlerine cevap oluyor, ama ben öyle düşünmüyorum, elimde olmıyan bir talebimi açıklamak bence insani tavır olmasa gerek, benim samimiyetim paylaşım inaçlarımdan kaynaklanmakta ve o bu destur içinde uygulama bulmaktadır.
Evet lafları uzatmakla yardım sağlanamaz, bende samimi olan paylaşımlarımla size elimden geleni yaparak yardımlarımı ortaya koymak istiyorum sizinde açıkladığınız gibi, mart ayı geldiğinde bahçenizdeki işlerin başında, baharın müjdeleyecisi olarak bahçelerde yeşile bürünmeyle beraber başımızn tatlı belaları ortalığı kaplıyarak ot oluşumları bizi rahatsız edecek duruma ulaşmadan bertafının sağlanması gereği işlerimizin önceliğini oluşturuyor.
Benim başından beri yardım anlamını taşıyan paylaşımlarımı sunarak işimin gereği olarak bu otların oluşumuna meydan vermeden şimdiden çözüm olacak açıklamalarıma başlıyorum, sevgili güler hanım, önce bahçenizde en çok ot oluşmlarının meydana geldiği bölgeler den başlıyarak yapacağımız malçın bahçemizde nekadar samana ihtiyaç göstereceğini tesbit edererek, civardaki komşu köylülerden temin etme yoluna gitmektir.
Bahçemizde malç uygulama işlemi esasında baside alarak yapılacaksa sadece ot oluşumlarının bertarafı sağlanmaktadır, halbuki bu işlem gereği gibi düşünüldüğünde ot oluşumdan başka gübrelemeden maksimum kazanç sağlama, toprak hazırlığını kolaylaştırma, aynı zamanda uyguladığımız malçın bahçe toprağına, faunaya ve de solucanlara yataklık ederek uyguladığımız gübrelerin, solucanlar ve diğer fauna tarafından tüketilerek işlenmesiyle, toprağımıza ve bitkilerimize en yarayışlı forma dönüşmesinin yanında, toprak altı canlılarının ortak kimyasına, yani enzimlere dönüşmektedir.
Uyguladığımız malçımızın kalınlılığı 10cm civarında olması ile toprağımız bir yorgan gibi örtülerek kışın amansız tesirlerinden korunarak toprak faunamızın zarar görmemesini sağladığı gibi toprağımızın ısısını koruyarak tavında kalmasında ve faunanın oluşturduğu mikrobiyal canlılar dahi bu ortamda faaliyetlerini sürdümekte olup, toprağımızda da baharın sıcaklığı içinde canlılığını kurumaktadırlar.
Sevgili güler, baharın gelmesiyle, yani mart ayından sonra bahçenizde dikim işlerinize başlamadan önce yapacağınız tek bir işiniz kalıyor serdiğiniz saman malçını bir tırmık vasıtasıyla toplamak ve gübreliğimize koyarak, gelecek son bahardaki malçımıza saklamaktır.
Bu uzun açıklamamın sebebi anlaşılır olması bakımında size samimi paylaşımlarım dan bir yardım anlamının yanında bahçeni dolaşan üye arkadaşlarımında paylaşımlarımdan faydanmaları amaçlanmaktadır.
Bir dahaki bahçe ziyaretinize kadar şimdilik hoşça kalın der, sağlık, afiyet mutluluklar dilerim.sevgiyle kal.saygılarımla.
|