View Single Post
Eski 29-12-2009, 23:42   #57
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Merhaba.

Alıntı:
ben çanakkale tarafında (bayramiç ezine ayvacık..) saanen keçi çiftliği kurmayı planlıyorum.
süt satışı konusunda sorun oluyor mu?
düşünürseniz beraber çalışabiliriz.
selamlar
Sn. ahmetuzun2010,

Değerli teklifiniz için teşekkür ederim. Hala araştırma safhasındayım. Çanakkale taraflarında bu işin en iyi yapılabileceği yer bence Bayramiç veya Ezinedir. Neden derseniz, Türkiyenin en büyük peynir üreticileri orada. Tahsildaroğlu, Çamlıcalı(Tacettin Temel), Özsoylar, RK, Öztürkler, Hak, gibi isimlerin o bölgede özellikle de Bayramiç-Ezine arası bu iş için uygundur.

Ayvacık veya başka bölgeler de olmaz değil. Olabilir ancak mandralar belli bir alanda süt topluyorlar. Tahsildaroğlu'nun Bornovaya kadar gidip süt topladığını duymuştum. Mandralardan uzaklaştıkça da süte ödedikleri para azalıyor. Yani süt toplama menzili uzadıkça, mazotu bir anlamda çiftlikler öder duruma gelir.

Alıntı:
BAŞINDA DURMA İMKANINIZ YOKSA HAYVANCILIK PROJELERİNE HİÇ KALKIŞMAYIN.
Sn. ensar, Bu lafınızı her çiftliğin duvarında bulunması gereken bir yazı olarak nitelendiriyorum. Çok doğru bir tesbitte bulunmuşsunuz. Kasketli şeytanlara da dikkat etmeli. Veteriner olan bir dostum şöyle demişti " Peynircier Mercedes ile gezerler, Sütü satanlar ise Mobilet ile" Yıllar geçtikçe bu lafın da çok doğru bir tesbit olduğuna kanaat getirdim.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön