Merhabalar,
Yılbaşı çiçeğinin bazı kaktüs türlerine aşısına ilişkin bu başlıkta bazı görüntüler vardı. Daha önce bende ismini tam hatırlamıyorum ama farklı bir kaktüs türüne aşılanmış yılbaşı çiçeği görmüştüm. Hatırladığım renkli kaktüslerin aşılandığı cinsten bir kaktüs idi.
Ben bugün farklı bir deneme yaptım. Henüz fotoğraflama imkanım olmadı, fotoğraf çekince onu da buraya eklerim. İşyerindeki odamda yaklaşık 130 cm boyunda gövde çapı 8-10 cm arası olan bir difenbahyam vardı. Difenbahya gövdesi su biriktiren, kesildiğinde özsuyu akan bir bitki. Bugün yılbaşı çiçeğinden aldığım bir lobun dip kısmını yüzeysel olarak maket bıçağı ile sıyırarak, öz sulu kısmını açığa çıkarttım ve difenbahyanın gövdesinde açmış olduğum bir yarığa bu lobu yerleştirdim.
Beklentim, yılbaşı çiçeği lobunun özsu kısmı ile difenbahyanın özsu kısımlarının birleşmesi ve difenbahyadan alacağı su ve besinler ile yılbaşı çiçeğinin gelişmesi. Tek olumsuz durum, difenbahyanın zehirli olduğuna ilişkin bilgi. Belki özsuyuda bu nedenle yılbaşı çiçeğini olumsuz etkileyebilir.
Gelişmeler pek yakında!
Yeni yılın sevdiklerinize ve size sağlık, mutluluk ve esenlikler getirmesi dileklerimle...
|