View Single Post
Eski 29-12-2009, 18:52   #649
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şahin Bey, öncelikle çok teşekkür ederim. İlk yıl bu işlerden hiç anlamadığım için yardım aldım ancak araştırıp bir şeyler öğrenmeye başlayınca yapılan şeyleri beğenmemeye başladım. Son 3-4 yıldır her işi kendim yapıyorum. Çimleri biçmek, çapalamak, ot yolmak, gübrelemek, budamak, sulamak vb.. Sadece taşıma, ağır bir şeyi kaldırma gibi güç gerektirecek durumlarda yardım alıyorum. Mesela sebze bahçesinin olduğu bölüm tamamen çöplüktü, sokak köpeklerinin çöp poşetlerini taşıdığı, inşaat atıklarının yığıldığı bir yerdi. İlk hazırlama aşamasında, toprağı belleme (gücümün yetmeyeceği kadar sert yapıdaydı) kayaları atma kısmında yardım aldım ancak sonrasındaki her şeyi kendim hazırladım. Sebze bahçesi artık eskidi, Mart ayında çok daha düzenli ve kullanışlı planlarım var.

İnci Hanım, çok kibarsınız. Çok teşekkür ederim, düşüncelerimiz karşılıklı.

Sevgili Arıkuşu, "Clematis- Yaban Asması" kaynaklara göre kök kısmı gölge isterken gövde kısmı güneş seviyor. Bunun için bitkinin kökü gölgede kalacak şekilde bodur bitkiler dikilebilir veya kuru yapraklardan malçlama yapılabilir. Gelelim benim Clematisime, Ortancaların yan kısmına diktim Clematislerimin 4 kökünü. Sabah çok kısa süre güneş görüp tamamen gölgede kalıyor, çiçeklenmesi çok güzel ancak istediğim gibi gürleşmiyorlar. Belki gölgede olduğundandır diye düşünüyorum. Ama bu sene boyu uzayınca tepe kısmı tamamen güneş görmeye başlayacak. Clematislerim henüz internetteki fotoğraflardakiler kadar gelişmediler ama her yıl bir önceki yıla göre daha büyüyorlar.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön