View Single Post
Eski 29-11-2006, 10:05   #10
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Konferans

Aşağıda Ziraat Mühendisleri odasından gelen bir mesajı sizinle paylaştım. İlgi duyan arkadaşlara konferans açıktır.
------------------------------

Merhaba,

Aşağıda bu cuma 1 Aralık 2006'da Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde D Blokda saat: 14.00'da Metin Yeğin'in vereceği konferansla ilgili bilgiler var.

Metin Yeğin gazeteci, sinemacı ve yazar. Brezilya topraksızlar hareketini anlattığı "Topraksızlar " adlı bir kitabının ikinci baskısı çıktı. Kısaca "Topraksızlar" denilen "Movimento Dos Trabalhoderes Ruralis Sem Terra" 'nın (MST) hikayesi konferansın ana konusu.

Metin Yeğin 1963'de İstanbul'da doğdu.Hukuk Fakültesini bitirdi. Cambridge 'de sinema eğitimi aldı. Latin Amereika'da birçok devlet adamı ve sosyal hareketlerin liderleri ve sıradan insanlarla görüşmeler yaptı. MST ile uzun mücadele yürüyüşlerine katıldı, Çiftliklerinde birlikte oldu. Türkiye'yi de asla ihmal etmiyor. Gördükler ve incelediklerini filimleştirdi, kitaplar haline getirdi. Türkiye ve Dünya'da önemli gazete ve televizyonlara pogramlar yaptı.

MST hareketine katılan topraksızlar Brezilya'da işlenmeyen toprakları işgal ediyorlar.

Brezilya anayasasına dayanarak devletten toprak reformu talep ediyorlar. Organik tarım ve organik tıp uyguluyorlar.

Eğitim anlayışları Paolo Freire'nin "özgürleştirici eğitim" anlayışına dayanıyor. Okullar kuruyorlar. Hatta Ziraat Fakültesi kurmak üzereler.

Tohumlarını kendileri üretiyorlar.

Şüphesiz Brezilya ve Türkiye'nin koşulları çok farklı. Ancak birleştiren özellikler de var. Her iki ülke de neoliberalizmin saldırısı altında.
Konferansın bu açılardan yararlı olacağını bekliyoruz. Hepinizi davet ediyoruz.

KONFERANS

Konu: Brezilya Topraksızlar Hareketi ve Tarım Sorunu

Konferansçı: Metin Yeğin (yazar, gazeteci, sinemacı)
Tarih: 1 Aralık 2006 Cuma
Saat: 14.00
Yer: Ege Üni. Ziraat Fakültesi D Blok Prof. Dr. Feyzi Önder Anfisi

Düzenleyenler: Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Egeli Akademisyenler Platformu, Tarım Ekonomisi Derneği

Selam, sevgi ve saygılarla.
Prof. Dr.Tayfun Özkaya
Ege Üniversitesi
Ziraat Fakültesi
Tarım Ekonomisi Bölümü

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön