View Single Post
Eski 28-12-2009, 10:37   #252
kırçiçekleri
Ağaç Dostu

kırçiçekleri's Avatar

Giriş Tarihi: 04-09-2007
Merhaba Kartalpin,_Anlatımınızı, anlattıklarınızı hayranlıkla izliyorum. Ve izninizle okumaları için ___Cumbul bulmacasever, doğa sever ve sevmeyi , üleşmeyi,dost olmayı bilen Dostlarıma önereceğim._________
Merhaba Kaktüs sevdalıları,

Kaktüsler, çocukken korkunç gelirdi bana.... Sonraları ise dikenleri ile can yakan, çocukluğumdan usumda kalan _Kaynana yumruğu_
_kaynana dili_ kaynana sopası_ adları ile sevimsiz bitkilerdi.
Filmlerdeki karelerden usumda kalan çöl ve susuzluklarla bana uzak kalandı....
Çok sevdiğim bir arkadaşım bana üstü kocaman sivri dikenleri ile koca bir yumruk kaktüsü verdiğinde zoraki gülümseyip_onu kırmamak için_ sevinmiş gibi...teşekkür ettiğimde
utanmıştım kendimden... Yapay sevinç gösterimden...
Balkonda en uç köşeye koymuştum onu. Uzaktan bakıyordum. Yaklaşırsam dikenlerini bana batıracak duygusuyla, ürkek...
Aradan geçen zaman ne kadardı anımsamıyorum ama bi sabah uyanıp balkona çıktığımda
esneyerek gözlerimi açmaya güne başlamaya , derin derin nefes almaya çalışırken,
gözlerimin ve ağzımın hiç bu denli kocaman açılabileceğini düşünemezdim.
Ürktüğüm, hatta sevimsiz gelen kaktüsümün üstüne pembe tül, ipek gibi kocaman, narin bir çiçek oturmuş gülümsüyordu,tüm şirinliği ile yaşam sevinci ile aşkla....
Öyle bi çığlık çıkmıştı ki ağzımdan önce beni şaşırtan sonra ev halkını....
Telaşla balkona koşuştular ...
__ne var?
_ne oldu?
_düştün mü?
_söyle ne oldu?
Ben, ağzım açık, parmağım çiçekte kalakalmışım...
Böylesi bir çirkinden, böylesi bi güzellik!!!!
Ama sevincim yaşam içindeki güzel anlarım gibi çok çabuk bitti.
O narin, o pembe tül çiçeğim gün ışığının tükendiği zamanlarda kapandı, büktü boynunu...
Kısacık olsa da yaşaması, çok sevinçler, çok güzellikler duyumsattı bana.
Ve ben artık katüsleri sevimsiz, ürkütücü bulmuyorum.
Red Kit'teki çöl kaktüslerini anımsamıyorum artık yalnızca...
Ve biliyorum ki her yerde , her an insanı şaşırtacak, mutlandıracak, umutlandıracak,
umarsızlıktan, korkulardan alacak, yaşam sevinci ile yaşam tutunduracak güzellikler,
iyilikler var... Sevmeyi bilmek, güzel bakmayı bilmek ve önyargılı olmak koşuluyla...
Sevgimle.

Düzenleyen kırçiçekleri : 28-12-2009 saat 14:48 Neden: yazım hatasını düzeltmek
kırçiçekleri Çevrimdışı   Başa Dön