View Single Post
Eski 28-11-2006, 19:08   #2
Oğuzhan
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Kivili Kuplar

(10 adet kup)

4 kivi
1 paket vanilyalı puding
1.5 su bardağı süt
Portakal peltesi için

3 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
3.5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
Süsleme için:
File badem
Çikolata kırığı
Sütle vanilyalı pudingi karıştırıp pişirin. Kivileri büyük küpler halinde doğrayın, puding iyice soğuduktan sonra içine katın. (Ben kivileri robottan geçirip pudinge kattım böyle yaptığınızda pudingin tamamının güzel yeşil bir rengi oluyor ama tadı ekşi oluyor, özellikle de puding tamamıyla soğumadan koyduysanız, bu yüzden doğramak daha iyi.)
Kupları yarısına kadar doldurup buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
Pelte malzemeleri karıştırın, tencerede pişirin. Koyulaşınca soğuyan vanilyalı pudingin üzerine 3’er çorba kaşığı koyun. File badem ve kırık çikolatayla süsleyin.

Not.Meyveli tatlılar aynı gün tüketilmesi gerekiyor.Gün geçince tatlarda acılama yapıyor.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön