Arkadaşım taskıslalı, çalışmaların iyi yönde gidiyor uygulamalarından iyi sonuçlar ummaktayım, atıklarının nem oranını ayarlamanın bir yönüde marongoz talaşı ileve ederek dengeleyebilirsin.
Atıklarınla beraber elinizde kalmış ekşi yoğurt ve ekmek mayası ilave edebilrsen fermetasyon işini daha hızlandırabilirsin, mutfak atıklarının fazlalığı karşısında melas veya pekmez ilave etmen kompostunda karbon dengesini sağlamada ideal C/N oranına yaklaşacaktır.
Kompost torbasının altında açacağın delikler sayesinde mutfak atıklarının fazla suyunun direnejını sağlandığı gibi toprağındaki solucanların bu bölgede toplanmalarının beslendiklerinin işareti ile, dışkılarıya toprağına solucan gübre oluşumuna hizmet edecektir.
Bu başlığa gerek pratik gerek düşünsel fikirler üreterek paylaşımlar sağlıyan arkadaşlarıma şükranlarımı sunar, çalışmalarını geliştirme yönündeki katkılarım devam edecektir, hepinize sağlık esenlikler içinde mutluluklar dilerim.
|