sevgili arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba demek istiyorum...
ben bu siteye ilk üye olduğumda laleninde sitemizde yer alması gerektiğini fikir olarak beyan etmiştim . şimdi bu sayfayı görünce çok mutlu oldum . ancak lale deyince beni üzen içimi acıtan bir durum var zaten laleyle ilgilenmeye başlamamda bu durumdan doğmuştur .bir zamanlar saray bahçelerini süsleyen dört altın fiyatına satılan türk halkının göz bebeği olan sanat eserlerinde nakış nakış işlenen o kıymetli nazlı bitki lale şimdilerde unutulan kaybedilen bir değer olmuştur . hatta okadarki bir zamanlar yurt dışından lale bahçelerini görmeye onlarca kişi gelirken şimdi bu konuda dışa bağımlı olmak acıtıyor içimi bildiğim ve araştırdığım kadarıyla lalenin tohumlarını ve soğanlarını hollandadan alıyormuşuz gerçi şuan üretim çalışmaları var ama ne kadar yeterli . hiç bir arkadaşım bu konuya değinmemiş lalenin tarihi osmanlıda eskidir yeri derindir insanlar laleye öle değişik isimler takmışlarki duyduğumda öle tuaf olmuştumki ..... nerden nereye diyor insan hep hayata yeni atılmış bir genç olarak kaybettiğimiz değerlere üzülüyorum .siz büyükler bizi güzel yetiştirin güzel şeyler öğretin ne olur yarın bu ülkeyi bize bırakacaksınız .... neyse bu konular oldukça uzun ve can sıkıyor kusura bakmayın gözlerinizi ağrıttım
|