View Single Post
Eski 26-12-2009, 21:30   #14
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Toprağın arısna saygı duyuyorsak onu iyi anlamalıyız.

Arkadaşlar solucan konusunu konuşulduğu yerde, benimde sizlere sunacağım değerli bigilerim olacak.

Daha önceki solucanlarlara ilgli mesajlarımda belirtiğim gibi solucanları saksıdaki yaşamlarının konusunda gerekenler bilinmediğinden gereken sonuç sağlanamıyor, solucanlara günah keçisiymiş gibi yersiz yakıştırmalarla bu canlı üstünde menfi düşüncelerle soruna çare aramaları sonuçsuz kalıyordu.

Arkadaşlar saksıdaki çiçeğin köklerine solucanların verdiği zararı nasıl meydana geldiğini açıklıyacak olursak konuyu daha anlaşılır duruma getiririz, arkadaşlar solucanlar bitki köklerinden beslenmek için, bitkinin köklerinden salgılanan öz suya gelirler, bitki bu öz suyu kullanarak topraktaki besinleri alırlar. Bu öz suya solucanlar bayılırlar vede severek tüketirler

Arkadaşlar bu canlı herhangi bir sebeple bu saksıda doğanın bir kaderiyle bu dar mekanda yaşam tutmuş, bizim hobilerimizin gözdesi çiçek ve bitkilerimizle iç içe yaşarken bitkilerimizin kök salgı enzimlerine musallat olarak, bitkimizin saksı toprağındaki besin alımını sekteye uğratarak adeta bir hırsız gibi davranıp bitkimizin besin alamamasına sebep olarak bitkilerimizin sağlıklarını bozarak bitkimizi kaybetmemize sebeb olmaktadır.

Sonuçta bitki topraktan besin alamadıkları için bitki kökleri kuruyarak işlevini yitirirler. Bizim yapacağımız şey daha önceki mesajımda belirttiğim gibi solucanları bitki köklerindeki salgıya benzer besin erikleri hazırlıyarak solucanlara sunarsak saksıda gereken huzur sağlanmış olur.

Daha önceki mesajımda belirtmiştim onlara nasıl besin eriği hazırlamayı, şimdi burada nasıl sunacağımızı belirteyim bu eriyi saksıya üstünden tatbik edecek olursak bu eriyik tamamen ayrışmadığından toprakta sorun yaratır.

Bizde bu besin eriyini saksı tabağınından sunarsak bu eriyik tabandaki toprak tarafından emilerek saksı dibindeki solucanlara sunulur .

Arkadaşlar toprağa veya saksı toprağına doğrudan organik atık bırakılamaz bu atıklar toprak faunası tarafından işleme sonucunda toprak bitki besleme işlevi bloka olarak işlevini yitirir, bakteriler topraktaki bütün besin eriyiklerini ve oksijeni tüketmiş olurlar.

Batılı bilim adamları toprağın arısı diye tanımışlar. Çevreciler ona 21. yüzyılın çevre savaşçısı ünvanına laik olarak çevremizdeki toksin ve zehirlerden tek kurtarıcımız diyerek, organik tarımın besinlerini solucan gübresinden sağlamanın teknolojilerini kurarken, bizlerin bu canlıyı kabul edememenin sıkıntlılarını içinde olmayı hazmedemiyorum.


Düzenleyen epsody : 06-01-2010 saat 09:42 Neden: harf eksikliği.
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön