Çok teşekkür ederim küçükbahçe, öyle çook deneyimli değilim, 3 sene oldu bahçeli eve taşınalı, boza yapa öğreniyorum

Fotoğraflarınızdan sonra elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Vildan Hanım, aslında bahçemde zor bitki yok. Öyle nazlı çiçeklere de, nazlı insanlara gelemiyorum galiba

Ortanca çok kolay bir bitki aslında, direkt güneş ışığını almayan bir yere dikince ve dibini devamlı nemli tutunca değmeyin keyfine. Saksıda da oluyor ama bahçeye dikilirse her sene çok daha güzel gelişiyor. Ortancaların bu yaz 3. yazıydı. İlk diktiğimde 15-20 cm kadardı boyları, yanlış yere dikmiştim ilk kış bu gördüğünüz bahçenin en gölge olan kısmına geçirdim. Öyle çok düzenli gübrelediğimi söyleyemem ama arada elimdeki gübrelerden veriyorum. (bazen humik asit, çiçek açacağı dönemde Map vermiştim, arada da çiçek açan bitkiler için aldığım sıvı gübrelerden)
Yasemine ise hiç bir ek bakım yapmıyorum. 3 sene önce diktiğimde en fazla 1-1,5 metreydi boyları ama öyle tek dal halinde değildi gür bir yapıdaydı. Sulama ve bazen gereksiz uzayan yerlerini budama dışında ek hiç bir bakım yapmıyorum. 4 perdola ayağına dikmiştim, ikisi öğlene kadar güneş alıyor ve bol rüzgarda, ikisi de öğleden sonra güneş alıyor. Yani nereye dikseniz sever diyebilirim. Tekin Bey nasıl köklendireceğimi gösterdi (havai köklendirme), sizin için köklendireyim mi?