Sevgili Güldeste, güle güle oturun. Hepimiz ilk taşındığımızda berbat durumdaydı bahçelerimiz. 2-3 yılda dikeceğiniz bitkilerinizde şaşırtıcı gelişmeler olacaktır. Duvar önüne ağaç dikme fikrine sıcak bakmıyorum aslında. Ağaçlar o kadar çabuk büyüyüp genişliyorlar ki tüm o toprak alanı kaplayacaklar. Bunun yerine duvar önlerine aynı cinsi bir tarafta yoğun kullanarak değişik çiçek açan sarmaşık türlerini tavsiye ederim.
Depo görülen yerin ön tarafına ortalayacak şekilde çiçek açan bir ağaç dikilebilir. Manolya, Mimoza, Gülibrişim, Oya Ağacı
vb... Yoğun güneş alan kısımdaki duvar dibine muhakkak yoğun kokulu iri çiçek açan bir sarmaşık gül dikmelisiniz.

Her gördüğünüz sarmaşık gülü benim yaptığım hataya düşerek almayın. Çok güzel türler var, araştırıp güzelini bulup dikmenizi tavsiye ederim. Bir kere dikince cinsini beğenmesiniz de kıyıp sökemiyorsunuz. Arada sırada aklıma bir şeyler geldikçe uğrarım. Kolay gelsin.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz
Bizimki yapılırken oluklar bahçedeki rögara bağlandı ama şimdi olsa en azından birini bağlatmazdım. Bütün çatı rögara bağlı olunca, çok yağmur yağdığında kanallar yeterli olmazsa eve pis su basma ihtimali olabilir.
|
Sonbaharda şiddetli yağan yağmurlarda sitemizdeki bir çok evin yağmur sularını rögarlara verdiklerini rögarlardan sular geri tepip evlerimizi basınca anladık. Meğer kesinlikle yapılmaması gereken bir uygulamamıymış.