View Single Post
Eski 24-12-2009, 08:25   #674
skaraca
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Dağıtılacak yılbaşı çiçeği çelikleri

1165 nolu mesajımda belirttiğim yılbaşı çiçeğinin fotoğraflarını nihayet çekebildim. Bu çiçek geçen yıl işyerinin taşınması sonrasında atılmak amacıyla dışarıya konulmuştu. Bende çok sevdiğim için aldım. Odamın güneş alan bir yerine koydum. Yaz boyu öğleden sonradan gün batımına kadar güneş aldı. Sanırım bu nedenle olacak çiçeklenmedi. Çünkü bu başlık altında okuduklarıma göre yazın gölge bir yerde bulundurulması gerekiyor. Ben bu konuya dikkat etmediğim için çiçeklenme olmadı diye düşünüyorum.

Bu çiçek oldukça yaşlı, alt bölgelerde odunsulaşma söz konusu. Yaz boyu çok güzel sürgünler verdi. Ancak bir yandanda eski sürgünleri üzerinden sararıp döküldü. Şu anda da yeni ve küçük sürgünleri çıkmaya başladı.

Bu çiçekten köklendirme amacıyla sürgünler aldım. Sürgünler köklendikten sonra gençleştirme amaçlı olarak yeni bir saksıya dikmeyi düşünüyorum. Eğer gençleştirmeyi yapabilirsem, bu çiçek elimde fazla olarak kalacak. Bu nedenle bu çiçeğin loblarını köklendirebilecek ve bakabilecek arkadaşlara çelik olarak dağıtmak istiyorum. İstekliler özelime mesaj gönderebilirler.

Eklediğim fotoğraflarda çiçeğin gelen görünümleri, dökülen lobları ve yeni sürgünleri ile odunsu gövde yapısı görülebilir. Çiçeğin bakımına ilişkin görüşleride dikkate alabilirim.

Bir ve ikinci fotoğraf yılbaşı çiçeğimin yandan ve üstten genel görünümü, üçüncü fotoğraf sararıp dökülen loblar ve odunsu gövde yapısı, dördüncü fotoğraf yeni sürgünlerden bir tanesi.

Eklenen Resimler

Düzenleyen skaraca : 25-12-2009 saat 15:30 Neden: Başlıkta yazım hatası
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön