View Single Post
Eski 23-12-2009, 21:50   #944
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi triple Mesajı Göster
...
sonucları ne zman görecez acaba?
sonucları buradaki arkadaşlarıomlada paylaşacam cunku.
süs bitkilerinde ne zman sonuc alabilirm
çiçeklenme üzerine etkisi nedir?
yanlız Afrika menkşelerime veremedim korktum verebilirmiyim acaba? ve oranı ne olmalı

Başınızı ağritiysam özür
saygılarımla
Sevgili triple, B5A'da sonuçları ben kendi uygulamalarımda sebzelerde 3-10 gün arası, agaçlarda 10-30 gün arasında gördüm.

Çiçeklenme üzerine etkisi bitkinin doğal mekanizmasını tetikleme yönünde olduğundan çiçekli bitkielrde daha uzun çiçeklenme ve yüksek döllenme oranı ve yüksek meyve sayısı şekilinde görürsünüz.

Afrika menekşelerinde uygulamayı tavsiye edilen dozlarda yapraklara gelmeyecek şekilde 150 günde bir şekidle veriniz yalnız dikkat edin ikinci uygulamadan sonra afrika menekşeleri adeta kuduryorlar benim evdeki menekşeler halen çiçek açıyorlar.

Tüm uygulamalarda sulama suyu gibi uygulayın yani saksıdan akacak şekilde kullanımını tavsiye ederimki saksı topğrağının her yerinde B5A çalışsın (akan suyuda başka saksılara kullanın B5A israf olmasın ) sonraki uygulamalrda sadece toprağı ıslatacak şekilde vermelisiniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozgür Ayata Mesajı Göster
...Daha once dedigim gibi 50 agaclik 4 donum zeytinligim var zeytilerin taclarinda 2 yillik yanmis hayvan gubresi var. B5A gubreyi nasil uygulayabilirim? Traktore baglanan ilaclama aparati vasitasiyla yapraklara ve taclara mi puskurtmeliyim? Eger oyle ise ne olcude? Zeytinlerin arasinda ekili bezelye ve bakla var oralara da verebilirmiyim? Kucuk sera icerisinde viyollerde(torf,perlit,yarasa gubresi) tohum cimlendiriyorum, viyollere 10 litreye 1 kapak seklinde puskurtebilirmiyim?
Paylasimlariniz icin tesekkurler.
Hayvan gübresi verilmiş alanlarda 1 kg B5A 7 dk alanda kullanmalısınız, ancak gübreniz 2 yıllık olduğu ve gündüz kullanacağınız için 4 dk alana 1 kg vermenizi tavsiye ederim. Bana kalırsa 800 litre ilaçlama tankerinizi güzelce temizleyip yıkayın hatta 1 ton ise ilaçlama tankeriniz o daha iyi. B5A yı tankerinize boşaltın ve tüm püskürtme başlıklaını açarak bitkilere ve ve yere püskürtün. Bunu yapaeken bana kalırsa kışlık yağlı ilaç kullanacaksanız ilaçtan 10 gün önce B5A yı kullnın derim sonrasını ilaçtan sonra tavsiye etmiyorum ama bu sadece yağlı ilaç için. 4 dk alanınızı bir güzel 360 derece ıslatın, ağaçlarınızın altı her zamankinden fazla otlanacaktır ama baharda yapacağınız sürümle bunlar toprağa yeşil gübreleme olacaktır zaten ikinci uygulamayı aynı dozda mart ayında taban gübrelemesi niyetiyle sadece aynı su miktarıyla ağaçların altına püskürtün derim. Benim karşılaştığım B5A uygulamalarında özellikle yaz yalarında yüksek dozda su ile yapraktan uygulamalarda bitkinin stomalarını katattığı için çok ciddi susuzluklara bile bitkiyi dayandırabiliyor. Heleki hasattan 30 gün önce yapacağınız son uygulama ile kesinlikle kalıntısı olmayan zeytinler elde edeceksiniz.

Benim bu yıl ki zeytin uygulamalarımda karşılaştığım etkiler şöyle: Çevresindeki ağaçlara göre daha iri meyveler ve özellikle 8 defal ilaç+gübre verilmiş tarlalardainden dahi iri taneli meyve (yalnızca üç B5A uygulaması ile), yaprakları daha parlak ve daha canlı bir bitki yapısı.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön