View Single Post
Eski 22-12-2009, 16:10   #17
MİRBE
Ağaç Dostu

MİRBE's Avatar

Giriş Tarihi: 17-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevin52 Mesajı Göster
sayın triple ve sayın arer,sizlere çok teşekkür ederim.tavsiyelerinizi uygulamaya çalışacağım.bu konularda acemi olduğum için affınıza sığınarak birkaç sorum olacak
1-ben saksıları hep alttan suluyorum.toprağından mı sulamalıyım?
2-saksıları bayağı küçük olmalı sanırım.ikisi hariç benim saksılarda büyük değil ama.
3-torf dediğiniz toprak nasıl bir toprak oluyor?herhangi bir çiçekçiden alınan herhangi bir toprak olur mu?
4-pencerelerimin önü bu mevsimde çok güneş alıyor.buradaki hava tam bir bahar havası.içerisi (petekler kapalı olduğu halde)ağustos sıcağı,dışardan güneş, zarar verir diye pencere önünden aldım.tekrar eski yerlerine taşıyayım mı dersiniz?(yapraklarında gördüğünüz lekeler orda oldu.bazıları da tamamen yanmıştı)bizlere yardımcı olduğunuz için candan teşekkürlerimi sunuyorum.sağolun,varolun...

2
Nevin hanım,

İzninizle sorularınıza benim de ilavelerim olacak;

Çiçekciden pırıl pırıl canlı aldığım 4 menekşem cam önünde sabah güneşi az da olsa alıyorlar zararı olurmu..Ooturma odamda kalorifer biraz yakın durumdalar..
Toprağı kontrol edip iyice kurumuşsa mı yoksa hafif nemliyken mi sulamalıyım..Damacana suyu kullanıyorum..
Saksılarımın ikisi 3 numara ama çok yapraklı olduğundan hafif büyük saksı kullandım diğerleri 2 numara saksıda..
Daha önceki mesajlarda yazılmış menekşelere çiçek açtıran sıvı besin hangi zaman aralıklarıyla ne kadar kullanmalıyım..Diğer çiçeklerim için çiçek çoşturan kullanıyorum menekşeler ,ç,n de kullanabilir miyim
Bir de değişik gübre çeşitlerinden bahsedilmiş afrika menekşesine hangi gübre kullanmalı..

Teşekkürler..

MİRBE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön