View Single Post
Eski 22-12-2009, 16:03   #67
verda
Ağaçsever

verda's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2009
çam ağaçlarım.

selamlar,

kaçıp gitsekte pek birşey farketmiyor. her yerde herzaman karşılaşıyoruz. iki senedir bodrum da ki yazlığıma yerleştim. bahçemde 2 tane çam ağacım. 15 yıldır her türlü bakımını yapıyorum. üst komşum bu sene benim balkonumun üstüne balkon çıkmaya karar verdi. çamları önce üsten keserek budamaya karar verdi. budama ise gösterdiği örneğe göre yerden 1 metre gövde kalacak şekilde

sıkıntım çamlarım kimvurduya gelip kesilmeden önlemini alabilmekte... 3 aydır araştırıyorum. pek sonuca vardığım söylenemez. kapımın önündeki iki adet çamı koruyamamak beni çok üzüyor.

kooperatifte oturuyorum. orman bakanlığı, engel tesbit etmediği koop. yön. kurulu tarafından tesbit edilmesi gerektiğini söylüyor. bunun üzerine kendilerine bu tesbit tutanağını ibra etmem gerektiğini.

kooperatif başkanı böyle birşeye gerek olmadığını, yasal olarak çamların korunduğunu, kesilirse savcılığa suç duyurusunda bulunucağını temin ediyor..

çamlarımı korumak istiyorum. kesildikten sonra cezası olsa ne olur olmasa ne olur. iki güzel çamı kaç senede yetiştiririm. bu ağaçları koop. dikmiş zamanında. bahçede ortak alan. ben sadece yeşillendiriyorum.

nasıl bir tedbir alabilirim. bu konuda bilgisi olan varmı.

Eklenen Resimler

verda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön