View Single Post
Eski 21-12-2009, 13:37   #58
triple
Ağaç Dostu

triple's Avatar

Giriş Tarihi: 13-10-2009
Sevgili Dostlar, Merhaba!
Öncelikle yazılanları büyük bir sabırla okuyup anlamaya calıstım. Kısaca okuduklarıma ek olarak bende bir kac sey sormak istiyorum. ve bilgi sahibi ustadlarımızdan bilgi almak istiyorum.
Malumunuz üzere yıllarca topraklarımız sunnni gubrelerle doyuruldu ve organık- doğal yapısı değiştirildi. Şimdi ise bunu geri kazanmaya calsıyoruz.
Bu amaçla da piyasaya yüzlerce yeni doğal ürün adıyla bir cok ürün sunuluyor. Bunların bir kısmı gercekten işe yararken bir kısmıda sadece ticari amaclı olarak uretiliyor. Bu arada in-organik ürünleri alip yıllarca topraklarina atan insanlar bu kezde adı organik ama aslı olmayan urunlerle belkkide organik olmayan urunlerle dolandırıyorda olabilir miiii_ ? yoksa ben mi konuyu abartiyorum? Bu konunun standartı ne olmalı nasil olmalı_?, gariban ciftci **** yetistirici bunu nasil anlayacak bunun gercegini nasil ogrenecek Bence asıl bu konuda bilgi verilmeli yanılıyormuyum?
İstanbulda yakın bir zmanda acilan tarım fuarını gezdigimde bir cok firma ile karsilastim ve işin garibi hangisine ugradiysam hepsi benim urunum ii benim urunum digerlerini döver hesabında idi ve biri digerine camur atma yarısında idi . Bence bu işe birileri dur demeli ve halkımızı bilgilendirmeli diye dusnuyorum.
Ya da en azından AĞAÇLAR nete girenler bu konuda konunun uzmanlarından bilgi alabilirse onlarda cevrelerini uyarirlarsa kısmende olsa bir duzelme olur kanaatindeyim yanılıyormuyum?
Piyasada hangi urunler gercekten organik ?
Hangi Ürünler Toprağa organik özelliklerinin geri kazandırıyor?
Bunun kıstası nedir?
Tarım bakanlıgı ve saglık bakanlıgı bunları nasil degerlendiriyor? Neye gore bu firmalar hangi kıstaslara gore reklamlarını yapabiliyorlar
????
şimdilik bu kadar soracam yeri geldiginde sanirim sorularımın devamı gelecek
simdiden verilecek bilgilere teşekkur ediyorum. saygı ve sevgilerimle

triple Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön