Bence nerde açtıysa orda kalsın.Yılbaşılar serin ortamdan hoşlanırlar.Ve bulundukları yerden başka bir ortama alındıklarında çiçek dökmesi yapabilirler.(Sayın Oğuzhan mesaj no. 1183)
Bu konuda sayın Oğuzhan'a katılıyorum. Benim geçen yıl Koçtaş'tan üzeri tomurcuklu olarak aldığım yılbaşı çiçeği eve geldikten sonra en güçlü birkaç tomurcuğunu açtı. Diğer tomurcukları ise döküldü. Bu yıl gölge balkonda tuttuğum çiçek tomurcuklandıktan sonra havalarında biraz soğuması ile içeriye aldım. İçeriye alınma sonrasında üzerinde oluşan güçlü tomurcuklar çiçeklendi, ancak yeni oluşmaya başlayan tomurcuklar ise önce buruştu ve sonra düştü.
Bence bu çiçek için evlerimizde sevebileceği bir yer bulmalı ve bir daha zorunlu haller dışında yerinden oynatmamalıyız.
Şu anda çiçeklenme bitmiş durumda. Sanırım bir süre dinlenmeye çekiliyor. Bu dönemde sık sulamamak gerek diye biliyorum. Ancak sormak istediğim saksıda üç ayrı kök var. Bunları ayırmak için ilkbaharı beklemem gerekir mi? Herhangi bir zaman diliminde ayırabilir miyim?
Düzenleyen skaraca : 21-12-2009 saat 12:43
Neden: Yazıya ek ve alıntı kaynak ekleme
|