View Single Post
Eski 19-12-2009, 23:41   #37
saanen.org
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-12-2009
sayın sonfenomen abiniz keçileri malatyadan aldı bakın ben ülkede kimde ne keçisi var bilirim kim neden keçi aldı bilirim şimdide rüzgar enerjisi ile keçi sağma makinası üzerine çalışıyorum. bunun yanında rüzgar enrjisi ile bahce sulama elektrik üretip kendiş yağında kavrulma da diyebilrisiniz
abinizin aldığı keçiler birincisi saf kan saanen değillerdi doğu ve guneydoğuda keçi veya koyun yani hayvanalrın hepsinin gosterişine bakılır mesela sadece bu hayvanda değil sera domatesi guseldir ama içinde estrodial maddesi vardır gizlide olsa bu kadınalrı daha dişileştirir erkekleride azda osla dişileştiri ama gorunusu gusel oldugu için bu domates alınız tarla domatesi topraklıda olsa alınmaz doğuda küçükbaş hayvan alırken et dolgunluğuna cok bakılır bundan siştemde bahsetmiştim bir diğer sebep ise malatyada saanen keçisi sürüsü var diyelim bu adam keçielrinden oğlak aldı o dişi oğlakalrı hangi teke ile eşleştirecek ben cevaplayayım ****** ya dişi oğlakalrın bababsı ile ya da kardeşleri ile boylelikle sürü 4-5 yılda körelip gidecek akraba evliliği malum hayvanlarda insanların metabolizmasıan sahiptirler
bu arad istersen abinin ortakalrının adınıda soyleyeyim biri izzet mobilya imalatcısı daha once ekinciler caddesinde beyaz esya dukkanı vardı
BAKIN ARKADAŞLAR ALACAGINIZ HAYVANI BİLİNÇLİ ÜRETİCİDEN ALIN
çiftleşmede dikkat edilecek unur sadece akraba evliliği değil boynuz ve kabak karsı cins arasındaki çekimlerde bunda onemlidir
birde bilgi paylaştıkca buyur diyen arkadasım sadce musterilerimize bilgi veriyoruyz bu prensibimizdir gecenlerde birisi aradı pire sorununu çözememiş aslında sadec bir kelime soylesem pireleri biter keçisind ebirdaha parazit kalmaz ama ben onu oğrenene kadar neler cektim bir bilseniz ve dahası birindede tümör seklinde ur cıkmıs bu tüberkilozdur bunu onlarca vetriner gecirtemmiş o da kusra bakmasın bizim hayvanalrımzıda oyle bişey cıkmaz sattıklaırmzıdada onun onlemi oğlakkken alınır sattığımız tum oğlakalrın sadece aşı maaliyeti 70 lirayı bulkuyor ama bunu alıcı bilmez ****** oğlakmı oğlak işin diğer yuzunu tek biz biliriz birisi daha aradı keçi ciğer aşısı yaptırmamıs anlaşılan keçileir salgın hastalıkla ölmeye başlamış bakın bunu ülmeizde çözecek veteriner sayısı 10 u gecmez hatat aşısının adını bile bilmezler merak ettiğiniz hersey sitede vvar bunlarda var dikkatli ve sürekli takip ederseniz bulursunuz ya da müşterimiz olmanız gerekli
BENİ ANLAYIŞLA KARSILAYIN LÜTFEN BUNLARA SAATLERCE KAFA YORUYORUM
KALIN SAĞLICAKLA HAYVANLARIMIN HERDAİM ARKASINDAYIM BİZDEN ALIŞVERİŞ YAPANLAR REFERANSLARIMIZDA YER ALDIKALRI İÇİN DAMIZLIK SATISINDA SORUNDA YAŞAMAZLAR

saanen.org Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön