Merhabalar,
sayin Oguz bey google da ormanlarin durumunun son 50 yilini göstermedigi acik ve asikar. O zaten biliniyor..
benim orda vermek istedigim mesaj ise analiz yapilabilir gecmisteki durumunun nasil olabilecegi kestirilebilip tahmin edilebilir idi.Tabii ki ben kesin su tarihlerde böyleydi demiyorum. bir yanlis anlasilma oldu sanirim
Arkadaslar hepinizinde bildigi gibi uydudan kusbakisi bakisla heryer cok net ve rahat görülebiliyor. Ormanlarin nasil son 50-100 senede köstebek gibi delik desik edildigi ormanin kenari ve yakinindaki bircok tarlalarin ormanladan acilip nasil heba edilip okadar bariz ve acik ki. Bunu anlamak icin uzman olmaya gerek yok
Simdi bile bile ormandan acildigi bilinen daha sonra birkac oy ugruna peskes cekilip tapu dagitilan bu yerlerden bilerek alinmasi nekadar etik ve vicdana uygun? Ben bu noktaya parmak basmak istemistim.
insanlar alir almaz o kendi vicadanlarina kalmis birsey. Ben sahsen alinmamsi tarafdari degilim. cünkü tüm bir milletin hakkki var!
Türkiyede uygulanan politiklarin cogunun sürekli olamadigi icin gecmiste A Hükümetinin yaptigi yanlisligi B hükümeti düzeltmeye calisyor, Bu hep böyle oldu. Söyle oturakli büyük devlete yakisan uzun vadeli ilim ve bilmi degerleri temel alinan politikacilar yerine hep sapkasi alip kacan daha hala sacma sapan yorumlar yapanlarla ugrasti bu millet son 50 senedir.Her neyes konuyu dagitmayayim
Iste bu yanlis politika ve uygulamalardan sonra arada kalan halk hem devlete olan güvenini yitiriyor hemde kafalari karma karisik oluyor.
Konuyu baglarsak. Insanlar eskiden orman oldugunu bildikleri veya ormandan acildigi apacik belli asikar olan yerlerde arazi ve arsa alip Tüm bir milletin hakkini gasp etmesinler.Yapilan bir yanlisligi bir diger yanlislikla devam ettirmesinler, evrensel hak ve hukuk saygili, adil ve vicdanli olsunlar.Önceki yazida verilmek istenilen ana mesaj sadec bunlardan ibaretti
saygilarla
Kürsat
|