Sevgili Sarıcan çok teşekkürederim güzel sözlerinize,bu işle uğraşan tüm arkadaşlarıma bol hasatlar diliyorum.
Gelelimmmm kızdırdığınız sorulara
Biliyorsunuz ben hala bu işde çıraklık eğitimi görüyorum araştırdığım ve edindiğim bilgiler ışığında torbaların normal olduğunu düşünüyorum aslında bunların 2-3 kat (çap olarak) büyüklerini de gördüm.
Torbalarımı hazır aldım net olarak hatırlamasamda kdv dahil 0,940 tl idi.
Boyu 2,15 eni 30 cm
Perlite gelince yaşadığım yere yakın bir fabrika buldum 1m3 fiyatını 35 tl den aldım. 1m3 = 1000lt (yanılmıyorsam).Seramdaki her torbada 60-62 lt perlit var.Seramda 60 adet torba bulunuyor.Şunu belirtmeliyim fabrikadan aldığım perlitler 200lt lik torbalarda geliyor ama hiçbiri net 200lt gelmiyor.Bunu işletme sahibine de sordum oda doğruluyor hem perlitin hafif olması ve yer kaplaması hemde elimize geçene kadar bir kısmının toz haline gelmesi gibi husulardan bahsetti.Hesabınızı ona göre yapmalısınız.Başka şehirlerde alan arkadaşlarımda konuştuğumda onlarında bu yönde şikayetleri oldu.
Besin eriyiği konusuna gelince elbette ben bir profesyonel değilim keza seramda öyle(resimlerden anlaşılıyordur) ama fikir açısından şunu belirteyim 60 adet dik torba ve üzerilerinde 2050-2100 adet fide bulunan sistemime 2 ayda 60-70tl'lik besin eriyiği yetiyor.Bildiğiniz gibi sistemde besin eriyiği tanka geri gelmeden dışarı pompalanıyor.
Ozan çileğide çok seviyor ve bekliyor ama aklı hala dotomeslerde(ozan tabiriyle).Baba ne zaman dotomes yapacaksın diyor.Sevgilerimle