View Single Post
Eski 18-12-2009, 04:22   #184
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
İncikarsan'a başlğımıza minettarlığımız.

İnci hanım bu başlığa ilgi göstererk sorularınız için teşekkür ederim, solucanlarımızı beslemek için bahçemizde bulunduracağımız gübreler için ayrım yapmıyorum, her türlü ahır gübreleri, yanlız kanatlı gübresi işlemden geçirilerek, palet gübreler vede oluşturduğumuz kompostumuzu önca ağaçların iz düşümlerine gelecek biçimde daha sonrada sebze dikeceğimiz sebze parsellerine yayacağız üstüne leonardit ilave edilecek ben daha sonra malç olarak dal öğütücüden çıkardığım öğütülmüş dal yongaları örtüyorum.

Sizin böyle bir makinanız yoksa x-29 arkadaşımızın tarifi üzerine saman malçı yapabilirsiniz, buradaki malçın görevi öncelikle bahçe toprağınızdaki solucanlara barınma ve beslenmelerine konukçuluk ederek populasyonlarını artmasını sağlıyacaktır.

Burada uyguladığınız malçın bahçe toprağınıza sağladığı önemli bir oluşumuda açıklamak isterim, uyguladığımız malç malzemesi topraktaki canlılar tarafından işleme tabi tutulurken oksidasyon meydana gelmekte bu oksidasyonun etkileriylede toprağınızdaki yabani ot tohumlarıda oksidasyona uğrıyarak çimlenme özelliklerini kaybetmektedirler ve toprağa organik malzeme kazandırırlar.

Baharda ot oluşumunuda engeliyerek sizi fazladan otların bertarafından kurtarırlar, burada dikkat adeceğim bir nokta vardır saman malçının bitki ağaç gövdelerine değmemesine özen göstermemiz gerekmektedir.

x-29 arkadaşımızın katılımlarına da teşekkürü borç bilirim, Arkadaşlar ben bahçemize solucan gübresi oluşumunu sağlamayı solarizasyn ve malç konuları ile dal öğütme makinalarını tanıtan başlıklarda da açıklamıştım , ilgilenen arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim. sevgiyle kalın.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön